vineri, iulie 19, 2024
ACTUALITATEClaudiu Târziu lasă ușa deschisă pentru ca Fidesz, partidul lui Viktor Orban,...

Claudiu Târziu lasă ușa deschisă pentru ca Fidesz, partidul lui Viktor Orban, să facă parte din grupul conservatorilor europeni ECR

Deputatul AUR Claudiu Târziu a declarat că grupul conservatorilor europeni (ECR) este deschis în continuare pentru Fidesz,partidul lui Viktor Orban, scrie Politico, conform G4Media.

„Întotdeauna am pledat pentru un grup (ECR – n.red.) mare”, a declarat Claudiu Târziu pentru Politico, adăugând că problema a fost o lipsă de comunicare cu Fidesz.

„S-a ajuns la această situație de blocaj. Trebuie să existe dialog la cel mai înalt nivel. Eu cred că există o ușă deschisă”, a mai adăugat deputatul AUR.

La alegerile europarlamentare din 2024, AUR a obţinut 14%, partidul aderând la ECR cu cei şase europarlamentari.

Între timp ECR a devenit al treilea grup ca mărime din Parlamentul European, după ce a depăşit grupul Renew. Orbán afirmase anterior că s-ar bucura dacă reprezentanţii Fidesz ar putea adera la ECR.

După alegerile europarlamentare Viktor Orbán a discutat personal cu liderul Giorgia Meloni, dar premierul italian i-a respins propunerea pe motiv că guvernul Ungariei sprijină Rusia în detrimentul Ucrainei.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

4 COMENTARII

 1. Ce de postaci! E de înțeles, având în vedere subiectul – f. important!
  Cine votează AUR votează Libertatea, în niciun caz obligativitatea. Asta am dovedit-o în ultimii ani – ca partid, iar ultimii zeci de ani – prin lideri.
  Că ungurii au un blocaj când e vorba de un partid cu adevărat românesc și creștin în Parlamentul European – e evident. Nu sunt obișnuiți cu așa ceva. Că știu să-și apere interesul este, iarăși, evident. Din păcate nu par a înțelege un lucru simplu – la nivel european și global nu poți avea succes blocându-te într-un interes național de enclavizare, de separatism, de modificare a granițelor.

 2. grupul conservatorilor europeni ECR

  – ema goldstein-ionescu a trishat:
  este
  grupul European al Conservatorilor si Reformistilor,
  e ca “familia ghey” !

 3. Desi mai târziu oamenii o să priceapă toata povestea.
  De exemplu Tarziu et comp. o vor vota de madam Vaxxine.
  Pun pariu pe un leu.
  Enteesu poartă Fesu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE