duminică, decembrie 3, 2023
ȘTIRIClaudiu Târziu (AUR) : Ratificarea acordului de asistență militară cu Ucraina se...

Claudiu Târziu (AUR) : Ratificarea acordului de asistență militară cu Ucraina se va face numai după ce Kiev-ul va respecta drepturile românilor, inclusiv reprezentare politică

Claudiu Târziu, co-președinte AUR, a declarat că ratificarea acordului de cooperare militară cu Ucraina nu poate avea loc decât dacă Kiev-ul respectă drepturile și libertățile românilor din această țară.

El a enumerat o serie de condiții pe care Ucraina trebuie să le îndeplinească pentru a primi sprijinul României.

„În Ucraina nu sunt respectate drepturile minorității române. Dimpotrivă, statul ucrainean duce o politică susținută și radicală de asimilare a minorităților naționale și, în special, a celei românești, care se află într-un număr mare acolo, până la 400.000 de persoane.

În aceste condiții, ratificarea acordului de tehnică militară, care este pusă pe masa Parlamentului, nu poate avea loc, în opinia noastră, decât după ce Ucraina va binevoi să respecte, fie și minimal, drepturile și libertățile românilor din interiorul granițelor sale.

învățământ în limba română, cultul creștin în limba română, finanțarea proiectelor cultural-identitare, reprezentare parlamentare si toate celelalte convenite în documente internaționale pe care Ucraina le-a semnat.

Suntem pentru apropierea Ucrainei de NATO, suntem pentru un parteneriat cu Ucraina, dar un parteneriat se face cu bunăvoința ambelor părți. Nu putem doar noi să oferim, iar ceilalți doar să primească.

Nu este nici corect si nici productiv. Pentru ca dacă acum, când Ucraina are nevoie de sprijinul României, nu solicitam respectarea drepturilor românilor din Ucraina, când o vom face?”, a întrebat senatorul Claudiu Târziu.

La începutul lunii aprilie, Guvernul de la București a aprobat Acordul de cooperare în domeniul tehnico-militar între România și Ucraina și l-a trimis spre ratificare Parlamentului.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

3 COMENTARII

  1. Presupunând că rușii nu vor începe niciun război, cu nimeni. Ucraina va acorda drepturi minorităților ?! Presupun că obligația de a acorda drepturi minorităților o au toate țările. De aia exista organisme internationale, care militează/ intervin pentru respectarea drepturilor tuturor oamenilor, aflați in minorotate sau nu. Poti condiționa acordarea unor drepturi legitime de un favor sau altul ? Adică eu îm cumpăr o mașină si ți-o dau ție gratis, că iți trebuie, dacă nu il mai bati pe frati-miu ? 😀 Am impresia că pentru unii e “târziu” să prindă rostul ” s-a intalnit hotul cu prostul !”

  2. Poziție corectă.

    de 30 de ani n-am făcut decât să cedăm pas cu pas, așa in stil Iohannis.

    PArtener inseamnă drepturi si obligații reciproce. România iși ia un risc mare să colaboreze militar cu Ucraina așa că măcar să primim in schimb protecția drepturilor românilor. De la 100 de școli au ajuns la 20 de școli. Ucrainienii sunt foarte agresivi aici. De aia i-au și atacat rușiiin Crimeea că aveau 65% ruși, vreo 20% ucrainieni și 15% tătari, Păi cand Crimeea așa așa populație nu prea le merge cu tactici ca și impotriva românilor din Cernăuți. Trebuie să ținem de ei altfel o să-i pierdem in 2-3 generații. Și dacă vin o parte la noi, acoperim dezastrul depopulării României pe un deceniu.

    AUR ar trebui să facă un plan mai agresiv pentru aducerea Românilor din Balcani, mai ales din Serbia. Să le oferim sate goale. Sau de pildă Reșița care e un oraș prăbușit demografic, ar putea fi un oraș experimental unde România să invite romînii din Serbia. Facem un parc industrial, un drum expres spre Timișoara și vreo 20 de blocuri ANL și invităm să vină cu o primă de așezare… dacă aduci 20.000 de oameni și o investiție sau două ai salvat orașul și zona și va fi model pentru restul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate