ACTUALITATEChișinău, decizii de ultimă oră: Teatrele se redeschid. Elevii se întorc la...

Chișinău, decizii de ultimă oră: Teatrele se redeschid. Elevii se întorc la școală, din 11 ianuarie, după vacanța de iarnă

Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chisinău a anunțat că teatrele se vor redeschide, decizia fiind luată în urma solicitărilor primite de la actori, informează TVR Moldova.

Totodată, după vacanţa de iarnă, de pe 11 ianuarie, şi elevii se vor întoarce la şcoală.

„Şi la aceasta etapă exista spaţii mult mai aglomerate, începând cu transportul public şi finalizând cu alte instituţii. Aceste activităţi ale instiuţiilor de cultură sunt prin puţinele surse de venit”, a declarat primarul general Ion Ceban.

Potrivit sursei citate, teatrele se vor redeschide doar în condiţiile păstrării tuturor măsurilor sanitare. Va fi ocupată doar jumătate din sala de spectacole, iar spectatorilor le va fi verifică temperatura la intrarea în teatru. Ei vor fi obligaţi să poarte mască de protecţie pe tot parcursul spectacolului, care nu trebuie să dureze mai mult de două ore.

„Am transmis spectacole online, dar aici, cum am şi vorbit, spectacolele online intrăm în concurenţă cu televiziunea, cu cinematografia farmecul teatrului este emoţia pe viu şi e o sărbătoare când se întâmplă acel miracol”, a spus Petru Hadârcă, directorul Teatrului Național „Mihai Eminescu”.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...