vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATEChișinău, decizii de ultimă oră: Teatrele se redeschid. Elevii se întorc la...

Chișinău, decizii de ultimă oră: Teatrele se redeschid. Elevii se întorc la școală, din 11 ianuarie, după vacanța de iarnă

Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chisinău a anunțat că teatrele se vor redeschide, decizia fiind luată în urma solicitărilor primite de la actori, informează TVR Moldova.

Totodată, după vacanţa de iarnă, de pe 11 ianuarie, şi elevii se vor întoarce la şcoală.

„Şi la aceasta etapă exista spaţii mult mai aglomerate, începând cu transportul public şi finalizând cu alte instituţii. Aceste activităţi ale instiuţiilor de cultură sunt prin puţinele surse de venit”, a declarat primarul general Ion Ceban.

Potrivit sursei citate, teatrele se vor redeschide doar în condiţiile păstrării tuturor măsurilor sanitare. Va fi ocupată doar jumătate din sala de spectacole, iar spectatorilor le va fi verifică temperatura la intrarea în teatru. Ei vor fi obligaţi să poarte mască de protecţie pe tot parcursul spectacolului, care nu trebuie să dureze mai mult de două ore.

„Am transmis spectacole online, dar aici, cum am şi vorbit, spectacolele online intrăm în concurenţă cu televiziunea, cu cinematografia farmecul teatrului este emoţia pe viu şi e o sărbătoare când se întâmplă acel miracol”, a spus Petru Hadârcă, directorul Teatrului Național „Mihai Eminescu”.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE