ACTUALITATEChina declară „victoria completă în eradicarea sărăciei totale”

China declară „victoria completă în eradicarea sărăciei totale”

Președintele Xi Jinping a declarat solemn „victoria completă a Chinei în eradicarea sărăciei absolute”, în timpul unei confeințe de la Beijing de joi. Anunțul a venit cu patru luni înainte de celebrarea centenarului fondării Partidului Comunist din China (CPC), ce conduce cea mai populată țară a lumii, conform Global Times.

La mijlocul acestui an, se preconizează atingerea primului obiectiv centenar al Chinei, anume prosperitatea moderată din toate punctele de vedere. Până în 2049, China va atinge al doilea obiectiv centenar, acela de a construi „o țară socialistă modernă care este prosperă, puternică, democratică, avansată cultural și armonioasă.”

China a ridicat oamenii extrem de săraci din mediul rural la standardele actuale, cu 832 de comitate, 128.000 de sate și aproape 100 de milioane de oameni având parte de o creștere a nivelului de trai.

„Eliminarea sărăciei absolute arată că dezvoltarea Chinei a intrat într-o nouă etapă”, a declarat Yu Shaoxiang, cercetător la Academia Chineză de Științe Sociale, pentru Global Times.

China nu îi va uita pe cei 1800 de oameni care s-au sacrificat viața în lupta împotriva sărăciei, a mai spus președintele Xi la conferință. În timp ce prăpastia dintre bogați și săraci se adâncește în anumite țări, China a reușit să-și îndeplinească obiectivul de reducerea a sărăciei înaintea ONU. În același timp, China a oferit ajutor și altor țări în curs de dezvoltare, contribuind la cauza globală de reducere a sărăciei, a adăugat liderul chinez Xi Jinping, potrivit Global Times, citat de Digi24.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...