ȘTIRIRecord: cei mai mulți candidați LGBTQ+ din toate timpurile, pe liste la...

Record: cei mai mulți candidați LGBTQ+ din toate timpurile, pe liste la alegerile din 3 noiembrie din Statele Unite

LGBTQ Victory Fund a dat publicității un raport potrivit căruia 574 de persoane aparținând acestei categorii vor candida pe liste la alegerile din 3 noiembrie.

Vorbim de un număr-record de persoane care și-au asumat deschis apartenența la această categorie, un fenomen pe care Reuters îl descrie ca având un efect binefăcător, de erodare a prejudecăților privind această comunitate și gradul ei de eligibilitate.

Annise Parker, șefa Victory Fund, comentează cu entuziasm: „Persoane aparținând categoriei LGBTQ candidează într-un număr care, acum doar 10 ani, era de neconceput, iar impactul va fi enorm, dacă această tendință de creștere va continua. Împreună, toți acești candidați vor contribui la transformarea politicii și a culturii noastre”.

Numărul candidaților asumat LGBTQ ar fi încă mult mai mare dacă ar fi să luăm în considerare și alegerile generale. Nu mai puțin de 1.006 candidați LGBTQ+ și-ar depune candidaturile pentru un scaun de deputat sau de senator, adică, cu 41% mai mulți decât în 2018.

Crește gradul de toleranță față de persoanele gay și trans, cu implicații culturale și politice majore

Acest fenomen se explică prin faptul că, în Statele Unite, persoanele LGBTQ+ se bucură de un grad crescând de tolerabilitate. Potrivit Institutului Public pentru Cercetare Religioasă, americanii sunt din ce în ce mai dispuși în a tolera căsătoriile gay – ceea ce este privit ca un indicator al creșterii toleranței față de alte categorii LGBTQ+.

„Dacă, în 2007, puteam vorbi de o toleranță de 36% față de această categorie, acum ne raportăm cu o disponibilitate de toleranță de 62%”, scrie într-un raport al acestui institut.
La rândul său, Gabriele Magni, profesor de științe sociale la Universitatea Marymount Loyola, care cercetează fix reprezentarea acestei categorii în lumea politică americană, spune că, pentru o lungă perioadă de timp, candidații aparținând acestei categorii s-au confruntat cu mari probleme de eligibilitate, din cauza prejudecăților.

„Victoria acestor candidați e importantă, pentru că ea crește gradul de expunere al acestor candidați și trimite un mesaj clar că acești candidați pot să concureze și să și câștige”, a spus acesta.

Statele americane cu cel mai mare grad de tolerabilitate

Unul dintre candidații LGBTQ+ cu cea mai mare expunere din ultimele luni este Pete Buttigieg (foto) , fostul primar al South Bend, Indiana, care a figurat pe listele democraților la prezidențiale. El a făcut istorie fiind primul candidat aparținând unei minorități sexuale care a candidat pentru prezidențiale și care, apoi, l-a susținut pe Joe Biden.

Lori Lightfoot, primarul orașului Chicago, al treilea cel mai mare oraș American, și Sharice Davids, deputat de Kansas, au fost amândouă alese în 2019.

Acum, în 2020, spune raportul dat publicității de Victory Fund, candidații LGBTQ+ sunt încă și mai diversificați, ca rasă, etnie și chiar și alte criterii. 31% dintre ei se identifică drept persoane de culoare.

Alabama este singurul stat pe ale cărui liste nu figurează niciun candidat LGBTQ+, în timp ce California, Texas și Florida au avut cel mai mare număr de candidați de acest gen.
În pofida acestor cifre, specialiștii spun că persoanele aparținând categoriei LGBTQ+ sunt mai slab reprezentate în 2020 față de 2018 (de la 48 la 34). Potrivit unor rapoarte anterioare ale Victory Fund LGBTQ, homosexualii și transsexualii au obținut 0,17% de locuri în diverse structuri administrative locale.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...