OPINIICe ar putea aduce cu adevărat Marea Resetare? -un posibil scenariu-

Ce ar putea aduce cu adevărat Marea Resetare? -un posibil scenariu-

Deși ne aflăm într-o stare fără precedent, în care omul a devenit dublă victimă: pe de-o parte, victimă a totalitarismului medical recent instalat, un preambul al Marii Resetări, iar pe de alta, propria lui victimă, otrăvindu-se zilnic în doze mici sau mari din mediul virtual și televiziune, mânat de impulsul de „a se informa”, mă încăpățânez să cred că există leac. Avem nevoie de câteva ingrediente desigur, care să ne mențină judicioși cu lascivitatea din jurul nostru. Cu derapajul insidios al Noii Ordini Mondiale. Mai întâi ne trebuie voință proprie, neinfluențată. Apoi avem nevoie de credință sinceră în Dumnezeu, nedisimulată. Și nu în ultimul rând, avem nevoie de dragoste pentru semeni, unificată. În continuare voi aduce ca argumente și surse exclusive, faptele trecutului pentru că doar ele ne pot arăta cel mai bine cu ce ne confruntăm în prezent și cum au luptat antecesorii noștri cu aceste ideologii totalitare asemănătoare celor de astăzi, care promit o lume nouă, mai bună, trasă preliminar prin inelul Marii Resetări.

Ceea ce scriu în continuare este un scenariu, dar și un potențial avertisment. Un scenariu cât se poate de plauzibil fără a mă baza în mod absolut pe mult cugetatele, reflectatele și polemizatele povestiri distopice ale lui George Orwell[1] și Aldous Huxley[2]. Nici pe lumile imaginate de Issac Asimov, Arthur C. Clarke, ori Larry Niven, considerați de unii adevărați profeți ai secolului XX. Este o rațiune preventivă, o viziune asupra viitorului apropiat bazată pe trecut și prezent, provenită din fibra creștină, dar și din experiențele trăite în amestecatele tipuri de societate: de la comunism, la tranziție și până la capitalism.

Trusturile mass-media de pretutindeni sunt concentrate (de-o parte ori alta a baricadei, în foc încrucișat) pe vaccin și cum este fabricat, pe „pricina” – Covid 19, la rându-i „Fabricat în China”. Sunt concentrate pe impostori, pe slabi lideri, pe dispute legate de conținutul vaccinului, pe valuri, pe rapelul 2-3-4, pe tot felul de statistici cu bolnavi, morți, vaccinați, nevaccinați, copii, elevi, studenți, medici, profesori, pe cercetări medicale, pe măsuri de protejare a populației și încălcări ale lor, pe nedreptăți, pe panică, pe abuzuri, pe concedieri, pe sfidări, pe arestări, pe neconstituționalitate, pe frică, pe proteste și nu în ultimul rând pe libertate. O adevărată anarhie mediatică sau o stare de anarhie cât se poate de prezentă. Și nu-i întâmplător! Miza acesteia vizând libertatea de a gândi. Paralizarea intelectului, sugrumarea lui de cele mai terifiante știri propagate rapid și invaziv.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Comunismul a vizat în primul rând libertatea spirituală, în special cea creștin-ortodoxă, pentru că era principalul oponent. Astăzi vedem în acțiunile și comportamentul guvernelor și liderilor lumii o corespondență năucitoare. Parcă totul „renaște”, producând o repetare mult accelerată, adresată agresiv intelectului uman. Pare că nu mai e timp. Există o presiune pe care decidenții o utilizează pentru a crea panică și confuzie în rândul populațiilor. Atunci când au loc proteste ale câtorva abia dezmeticiți, sunt înăbușite cu violență imediat. Atunci când există semeni cu păreri anti-val sunt cenzurate negreșit, iar conturi de utilizatori sunt închise. Pumnul neo-comunist, neo-marxist devine tot mai greu, cocoșându-ne și tăindu-ne aerul. Suntem în corzi și nu știu pentru cât timp, dar e clar că starea aceasta nu ne face bine deloc. Suntem victime sigure ale unui plan de mult timp urzit.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În acest scenariu, mă tem că arhitecții planului au o strategie redutabilă, bine închegată care se bazează pe înțelegerea celor mai rafinate aspecte ale psihologiei umane, individuale și de mase și utilizarea acestor chei instrumentare fine cu extremă dibăcie. Nu știu dacă ne vom trezi la timp și vom putea avea o reacție pe măsura ademenirii în care am fost aduși „pas cu pas”, cum spunea Episcopul Carlo Maria Vigano. Nu știu dacă vom reuși să prevedem și să contracarăm pașii complotiștilor, mult avansați. Dar putem începe printr-un exercițiu rațional bazat pe ce a mai fost.

În trecut, bolșevicii au făgăduit de asemenea o Mare Resetare. Aceasta a venit prin lupta de clasă și promovarea anarhiei. Prin destabilizarea societății și contestarea „retrograzilor” creștin-ortodocși, adevărate piedici ale materialismului-dialectic, prin ură, prin asumarea ideologiei duse până la delir, scontând astfel îngroșarea rândurilor de adepți. Vă este cunoscută metoda? Probabil că da.

Tot haosul creat, premeditat în birourile serviciilor secrete germane, au adus Rusia în pragul războiului și societatea civilă într-o stare de conflict dintre vagabonzi și nobili, între toate clasele profesionale, generând frică și confuzie. Așa începe anarhia, dar dacă pe fond se derulează și un război, totul capătă forță terifiantă.

Astăzi în timp ce intelectul ne este bombardat sistematic, războiul are loc pe mai multe planuri. Frica de Covid-19 e un fapt folosit necruțător de mașinăria complotiștilor. Frica de vaccin este și ea la fel de folosită. Frica de nevaccinați are trăitorii ei, nu puțini. Frica de a nu fi mințiți este deja generalizată. Frica de o criză energetică, face și ea ravagii. Frica de vaccinații care răspândesc mai mult decât toți virusul este și ea pusă pe postament. Frica de o criză financiar-bancară, are adepții ei fervenți și frecvenți. Frica și, iar frica… este cea care ne-a dezbinat, devenind victime sigure ale arhitecților Noii Ordini. Noi creștinii însă avem cele patru reguli de bază ale Părintelui Ghelasie de la Frăsinei, iar prima dintre ele spune: „Să nu te alarmezi”. O regulă venită să ne stabilizeze emoțional, să ne aducă într-o stare de calm, luciditate și discernământ. Extrem de necesară atunci când suntem sub atac. Al doilea îndemn este „Să nu te contrazici”. Adică să eviți orice stare conflictuală și de dezacord cu ceilalți. O alta spune: „Nu-ți arăta nevoința”, adică să nu-ți arăți lucrarea interioară, ci să stai smerit. Iar ultima dintre ele ne spune: „Să nu blamăm răul”. O practică frecventă la omul modern, mereu aflat în căutarea țapului ispășitor din afara lui. Nimic mai nociv pentru sine!

În România comuniștii au avut nevoie de ceva mai mult timp. Prădătorul a avut nevoie mai întâi să-și studieze victima, însă acțiunea de preluare a puterii în sine a început tot brusc și cu doza ei de violență și anarhie. Haosul, paralizia celui vizat, șocul, arestările în masă, par a fi armele cele mai eficiente pentru a obține efectul scontat, atunci când vrei schimbări sociale radicale.

Dacă identificăm elementele doctrinare ale noii ideologii progresiste, actuale, avem: transumanismul, avortul, marginalizarea și discriminarea omului alb, promovarea LGBTQ, pedofilia, educația sexuală în grădinițe, atacul asupra familiei tradiționale și alte atitudini care să șocheze, să disloce orice a fost statornicit. Acest dezechilibru comportamental a fost unanim perceput ca dezechilibru și imoralitate în majoritatea societăților și popoarelor lumii din cele mai vechi timpuri. Cu toate acestea, astăzi pare că lucrurile nu mai stau deloc așa. Sistemul a „evoluat”, a „progresat”. Cu alte cuvinte, trebuie să ne dăm cu toții peste cap pentru că televizorul ne-a fost pus invers și să trăim de acum încolo în această poziție. Vi se pare incomod? Nu trebuie să spuneți asta. Nu aveți voie. Este xenofobism! Vi se pare că e nefiresc? Nici asta nu puteți spune. Este discriminare! Însă efectul asupra fiecăruia dintre noi este antalgic. Ne adoarme, ne amețește, până când putem fi furați și duși în lumea minunată a Noii Ordini. Ca Alice în Țara Minunilor, ori Dorothy în Vrăjitorul din Oz. Avem nevoie de somn, ca ei să poată schimba sub ochii noștri planșa lumii.

Principalele instrumente prin care se operează din umbră cu noi într-un mod extrem de bine organizat, sunt mediul mediatic și virtual. Aici ne regăsim în prezent cu toții. Mă rog, cu mici excepții (oameni care trăiesc izolați și nu posedă televizor, ori calculator) pe care ei i-au trecut demult la „cantități neglijabile”, cu potențial parțial de recuperare. Aici, pe internet, are loc cea mai mare prelucrare a omului care a avut loc vreodată în istorie. Falsul, minciuna, manipularea și inexistentul a căpătat completa noastră atenție. Nu ne mai putem dezlipi de terminalele electronice, fie laptop-uri, tablete, ori telefoane, ajungând să le operăm compulsiv, aproape fără control. De aici ne luăm „informația” care este viciată în cel mai mare grad. Aici ne auto-impresionăm cu imagini de la cele mai suave la cele mai violente. Aici vizualizăm, ne exprimăm, socializăm, milităm, muncim, investim, filozofăm, postăm, protestăm, cumpărăm, achităm, contactăm și câte și mai câte, pierzând timpul prețios al vieții noastre reale. Totul decurge conform planului lor. Atrăgându-ne tot mai mult în Labirintul lui Pan, din care, cu toții știm că va fi tot mai greu de ieșit. Aici ne pierdem mântuirea veșnică dăruită de Hristos tuturor fără excepție, prin propria Lui jertfă.

Complotiștii au dat gata și tehnologia prin care să fim supuși voii lor nobile. Iar Noua Ordine, să poată fi desfășurată fără oponență, cu un control strict al numărului populației obediente, cu o lume împărțită între ei.

André Malraux, într-o posibilă sclipire de moment a spus că „secolul XXI va fi religios sau nu va fi deloc”. Văzuse planul? Nu putem ști. Dar este un alt avertisment pe care ar trebui să-l luăm în serios. Singura luptă pe care o putem duce este alături de Dumnezeu. De a ne uni în jurul propriului nostru Creator și a ne ruga. De a posti. De a dărui. De a iubi și pe vrăjmașii noștri, acum mai mult ca oricând. Iată că avem și noi instrumente redutabile, încercate cu eficiență maximă de Sfinți, de Martiri și de credincioșii de pretutindeni. Ei s-au rugat, au postit, au dăruit dragoste în jurul lor și atunci când a fost nevoie, și-au dat viața pentru a rămâne în lumina credinței. Sfântul Apostol Pavel spunea despre credință următoarele: „Astfel că Legea ne-a fost călăuză spre Hristos, pentru ca să ne îndreptăm din credință. Iar dacă a venit credința, nu mai suntem sub călăuză. Căci toți suntem fii ai lui Dumnezeu prin credința în Hristos Iisus. Căci câți în Hristos v-ați botezat, în Hristos v-ați îmbrăcat. Nu mai este iudeu, nici elin; nu mai este nici rob, nici liber; nu mai este parte bărbătească și parte femeiască, pentru că voi toți una sunteți în Hristos Iisus. Iar dacă voi sunteți ai lui Hristos, sunteți deci urmașii lui Avraam, moștenitori după făgăduință” (Galateni cap. 3: vers. 24-29). Cu alte cuvinte, făgăduința pe care Dumnezeu a făcut-o lui Avraam „Se vor binecuvânta în tine toate neamurile”, a devenit credința în Iisus Hristos, urmașul său. Credința în El a devenit astfel pentru noi toți salvatoare, o armă redutabilă pe care dacă o vom îmbrățișa vom fi de nebiruit.

Concluzionând, Marea Resetare, precum și utopica Nouă Ordine mai mult sau mai puțin Mondială, ar putea aduce mai conturat întoarcerea a cât mai mulți dintre noi la Hristos. Nu ușor, nu fără suferințe, dar răscumpărați cu dragostea pe care numai El ne-o poate dărui spre adevărata salvare. Și am putea începe prin metoda „dăruind vei dobândi”.

[1] Celebrul volum 1984, titlu original Nineteen Eighty-Four – publicat întâia oară în anul 1949 la Editura Secker & Warburg.

[2] Volumul Minunata lume nouă, titlu original Brave new world – publicat întâia oară în anul 1932 la Editura Chatto & Windus.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...