ACTUALITATECCR a amânat până pe 8 iunie decizia în cazul Legii 55,...

CCR a amânat până pe 8 iunie decizia în cazul Legii 55, a stării de alertă

Curtea Constituțională a României (CCR) a decis să amâne luarea unei decizii în cazul sesizării avocatului Silvia Uscov, asupra neconstituționalității legii 55/2020, cea prin care s-a instituit „Starea de alertă”.

Conform avocatului, ea a cerut CCR să constate că Legea 55/2020 este neconstituțională în integralitatea sa.

Starea de alertă, sintagmă care nu există în Constituția României, a fost introdusă de Guvernul Orban după încetarea stării de urgență.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Conform OUG 21/2004, starea de alertă ar trebui să se refere la un plan de măsuri și acțiune pentru a limita și înlătura consecințele stării de urgență.

Stare de alertă a fost decretată prima dată pe 14 mai 2020 și a continuat, fiind prelungită fără dezbatere parlamentară, cu câte 30 de zile.

Criticii spun că măsura nu se mai justifică la un an de la încheierea stării de urgență și este un paravan pentru măsuri discreționare.

Printre cei care cer desființarea stării de alertă se află și partidul AUR, aflat în opoziție.

Cei de la AUR au depus argumente la dosarul depus de Silvia Uscov la CCR.

De la ora 09:00, mai multe sute de persoane au demonstrat în fața CCR, cerând declararea legii 55/2020 drept neconstituțională.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...