OPINIICât timp?

Cât timp?

Așa numita gripă spaniolă (1918-1920) a durat un pic mai mult de doi ani, în contextul în care nu existau vaccinuri, iar populația din țările occidentale era deopotrivă sărăcită și prost hrănită. Gripa a afectat în special tinerii ce participaseră în război (imaginați-va deci 2-3 ani de armata, trăind în fiecare zi cu spaima morții, hrănindu-te cu hrană militară și dormind în tranșee, pe frig, pe umezeală sau căldură), precum și bătrânii. După doi ani, pandemia a fost ridicată….virusul de atunci probabil nu a dispărut – dar fie că s-a adaptat cu oamenii și oamenii cu el, fie că nu a mai găsit suficiente gazde să se multiplice.

Astăzi, țările occidentale au parte de hrană din belșug, servicii medicale de înaltă performanță, vaccinuri, iar singura spaimă pe care o traiesc este frica de boală în sine. Prin contrast, ce probleme au tinerii de astăzi? Li se răcește cafeaua prea repede? Pierd la jocuri online? Îi strâng blugii? Mama nu le mai dă bani de țigări?

În aceste condiții, întreb cât timp mai este populația disponibilă să suporte restricțiile de tip stare de alarmă – cu măști, lockdown, restricții de circulație, doze de rapel la fiecare 6 luni sau mai des?

După câte încă alte doze de vaccin va fi dispusă să zică “ajunge!”? Câți bani mai trebuie să facă Pfizer și distribuitorii săi autorizați: Ursula von der Leyden, Biden, Trudeau, Câțu, Boris Johnson sau Macron? Cât timp medicii și imunologii își vor mai ține gura în fața idei vehiculate masiv că imunitatea trebuie reîncărcată periodic ca bateria de la telefon?

În curând se fac doi ani. Ceasul ticăie. Încep să iasă la iveală conflicte de interese. Apar scurgeri de informații din interior.

Fiziologic, generația de astăzi nu este mai vulnerabilă decât cea de acum un secol, dar este dispusă mai mult să asculte de „știință”, care își ajustează mesajul după cum e nevoie – vaccinaților le spune una, nevaccinaților le spune alta.

Cât mai este așadar populația – și mă refer în special la cei ce au ascultat cuminți directivele de sus cu gândul că făcând așa o să ajute revenirii la normal – dispusă să rabde? Asta e întrebarea!

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...