ACTUALITATEGeorge Damian: Românii încep să-și pună întrebări legitime în legătură cu Uniunea...

George Damian: Românii încep să-și pună întrebări legitime în legătură cu Uniunea Europeană. Mai e mult până să se contureze o mișcare anti-UE

Istoricul George Damian a făcut o postare pe Facebook în care a scris despre scepticismul românilor referitoare la instituția Uniunii Europene. Acesta face o distincție clară între „anti-europenism” și punerea unor întrebări legate de UE.

„Aud că românii devin anti-europeni. O tâmpenie, românii sunt prin definiție europeni. De la limbă, la mâncare, la obiceiuri, la religie, la orice românii sunt europeni. E un non-sens să spui că românii devin anti-europeni.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

E adevărat însă că românii încep să-și pună întrebări în legătură cu Uniunea Europeană, ceea ce e cu totul și cu totul altceva. Mai e mult până când să se contureze o mișcare reală anti-UE în România, deocamdată doar își pun unii întrebări, de altfel absolut legitime. Furia împotriva acestora puțini și izolați nu face decât să sublinieze slăbiciunea imperiului UE”, scrie George Damian.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului R3media.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate