luni, septembrie 25, 2023
ACTUALITATECalendarul zilei 23 martie: Sf. Mucenic Nicon

Calendarul zilei 23 martie: Sf. Mucenic Nicon

Sfântul Nicon s-a născut la Neapole, într-o familie unde tatăl era păgân și mama era creștină. A trăit în secolul XIII și a fost ofițer roman. În timpul unui război a ținut cont de sfaturile pe care le-a primit de la mama sa și a făcut semnul Sfintei Cruci și a rostit numele lui Iisus Hristos.

A simțit atunci o putere neobișnuită cu ajutorul căreia a putut să îi alunge pe dușmani. După război, a ajuns la Cizic unde a primit botezul de la episcopul locului, Arhiereului Teodosie. După ce a devenit creștin s-a retras într-o mănăstire unde s-a dăruit studiului și ascezei. După trei ani de la primirea botezului, a fost hirotonit preot și apoi episcop.

După decesul mamei sale s-a retras în Sicilia, unde a predicat Evanghelia. A reușit să adune în jurul său 199 de monahi. Tot atunci a început prigonirea împotriva creștinilor.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Printul Quintianus l-a prins pe Nicon alături de ucenicii lui și i-a supus pe aceștia la mari chinuri. Cei 199 de monahi au fost omorâți prin decapitare.

Sfântul Nicon a fost legat de coada unui cal care a fost lăsat să meargă în galop în josul unui defileu abrupt. A fost bătut cumplit și jupuit de viu. Sfântul Nicon a supraviețuit pedepselor crude.

Capul i-a fost tăiat. Trupul său a fost descoperit după vindecarea minunată a unui păzitor de turme. Se crede că acesta avea duh necurat și atunci când s-a atins de trupul sfântului Nicon, s-a tămăduit. Se spune că acesta a vestit minunea, iar creștinii au luat corpul sfântului Nicon pentru a-l îngropa cu cinste, așa cum se cuvine.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate