ACTUALITATECălătorie spre cunoașterea spiritului românesc. A fost lansată Ruta Cultural Turistică a...

Călătorie spre cunoașterea spiritului românesc. A fost lansată Ruta Cultural Turistică a Bisericilor de Lemn din România

Ruta Cultural Turistică a Bisericilor de Lemn din România a fost lansată, marţi, în cadrul evenimentului „Protejarea şi valorificarea cultural turistică a monumentului istoric Biserica de lemn din Valea Crişului, Bihor”, a informat, Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (MEEMA), anunță Agerpres.

Ruta Cultural Turistică a Bisericilor de Lemn din România cuprinde 10 lăcaşuri de cult din judeţul Bihor, 13 din judeţul Cluj, peste 100 de biserici de lemn şi mănăstiri din judeţul Maramureş, 10 din judeţul Satu Mare, 16 din judeţul Suceava, 16 din judeţul Neamţ şi două biserici de lemn din judeţul Mehedinţi.

„Obiectivele turistice cuprinse în Ruta Cultural Turistică a Bisericilor de Lemn din România evidenţiază esenţa spiritului românesc comunitar şi a creativităţii sale artistice, regăsită în bagajul decorativ, pictural şi conceptual. Pe parcursul călătoriei turiştii vor avea posibilitatea de a cunoaşte tradiţii străvechi, care spun povestea geniului popular românesc şi al unităţii neamului”, se precizează în comunicatul Ministerului Economiei.

Potrivit sursei citate, Ruta Bisericilor din Lemn una dintre cele 49 de Rute Cultural Turistice din România care beneficiază de recunoaşterea Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (MEEMA).

Evenimentul de lansare a fost organizat de către Agenţia de Management al Destinaţiei Bihor, Parohia Ortodoxă din Valea Crişului şi Episcopia Ortodoxă a Oradiei, cu sprijinul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri. Proiectul este cofinanţat de Ministerul Culturii, prin Institutul Naţional al Patrimoniului – Timbrul Monumentelor Istorice.

În acest circuit pot fi introduse şi biserici de lemn din alte judeţe care sunt interesate să-şi promoveze patrimoniul, precizează Ministerul Economiei.

 

 

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...