ACTUALITATEBani cu nemiluita pentru siteurile care au promovat campania Guvernului în pandemie....

Bani cu nemiluita pentru siteurile care au promovat campania Guvernului în pandemie. Siteurile corporatiste au luat sute de mii de euro. Cel mai slab site a încasat „doar” 5.800 de euro

Campania Guvernului României de anul trecut, „Bani pentru presă”, a costat statul aproximativ 5 milioane de euro, scrie Pagina de Media.

Publicația citată a dezvăluit, în exclusivitate, cât a luat fiecare publicație pentru sprijinirea campaniei Guvernului de anul trecut privind pandemia.

Reamintim că instituțiile media s-au înscrie la Guvern pentru a primi bani pentru a posta pe siteuri bannere cu mesajele autorităților din pandemie. În funcție de numărul de click-uri de pe aceste bannere, siteul respectiv a primit o sumă de bani.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Astfel, conform Pagina de Media, site-urile ProTV (sport.ro, yoda.ro, stirileprotv.ro) au primit cel mai mult: 460.000 de euro. În apropiere sunt siteurile Realitatea TV : 450.000 de euro pentru Realitatea.net și celelalte publicații din portofoliu.

Podiumul este încheiat de Radu Budeanu (fostul soț al Danei Budeanu), care prin intermediul a două companii, va primi de la Guvern 430.000 de euro, pentru bannerele puse pe Gândul, Cancan, ProSport, Descoperă sau Go4It.

Nici siteurile de la Antena Group nu au stat rău: 400.000 de euro. Portofoliul Ringier și Adevărul au primit în jur de 300.000 de euro.

Iată câteva siteuri foarte cunoscute și banii încasați de la Guvern:

Evenimentul zilei și Capital au un total de aproape 220.000 de euro

Fanatik.ro a sărit de 200.000 de euro

Digi24.ro a primit 180.000 de euro

Site-urile DCNews, ale lui Bogdan Chirieac și Val Vâlcu, au depășit pragul de 200.000 de euro de la Guvern

La știripesurse și bugetul.ro se duc peste 130.000 de euro din afișările campaniei de prevenire a răspândirii COVID.
Din campania finanțată de Guvern, Hotnews se alege cu 53.000 de euro

Până și siteul comisarul.ro, plin de obscenități, va încasa 10.000 de euro.

Pe ultimul loc se situează siteul ziariștii.com, al lui Grigore Cartianu și Laurențiu Ciocăzanu care au luat „doar” 5.800 de euro. Lista completă a finanțărilor este aici.

Reamintim că R3media a ales să nu se înscrie în această campanie, pentru a-și putea păstra independența editorială.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

4 COMENTARII

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...