ACTUALITATEAvram Iancu se pregătește de un nou record mondial. Bibliotecarul din Petroșani...

Avram Iancu se pregătește de un nou record mondial. Bibliotecarul din Petroșani va înota continuu trei zile şi trei nopţi. Recordul îi va fi dedicat Nadiei Comăneci

Avram Iancu, marele înotător român din Petroșani, se pregătește pentru un nou record mondial. Astfel, primul român care a traversat înot Canalul Mânecii își propune să străbată de două ori, în această vară, Lacul Balaton din Ungaria într-o cursă continuă de trei zile şi trei nopţi.

El a anunțat, joi, la Petroșani, că va dedica acest record multiplei campioane Nadia Comăneci, pentru a marca astfel împlinirea a 45 de ani de la momentul în care sportiva a obținut prima notă de 10 din istoria gimnasticii mondiale.

„Anul acesta mi-am propus să stabilesc un nou record mondial, prin care vreau să aduc un tribut de mulțumire Nadiei Comăneci, aşa cum ştiu eu cel mai bine, adică să înot. Recordul va consta în stabilirea celui mai lung înot după durata de timp petrecută în apă. Actualul record mondial este de 67 de ore şi 16 minute, stabilit de Sarah Thomas, din SUA, una dintre cele mai mari înotătoare ale lumii. Vreau să dobor acest timp înotând în Lacul Balaton, din Ungaria, cu o traversare dublă. Vor fi 150 de kilometri de înot în aproximativ trei zile şi trei nopţi, adică 72 de ore sau chiar mai mult, în curent neutru, şi fără întrerupere”, a declarat Avram Iancu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

Pe parcursul acestei încercări, sportivul nu are voie să se oprească şi nu va putea purta costum de neopren. De asemenea, pe timpul traversării sportivului nu-i va fi permis să atingă pe cineva sau barca însoțitoare. Singurul lucru permis este ca echipa sa de suport să-i arunce hrana necesară, la fiecare jumătate de oră.

Traversarea şi omologarea rezultatului se va face după regulile de Marathon Swim, Iancu urmând să fie monitorizat atent de către trei observatori oficiali.

„Vor fi trei observatori oficiali. Eu îmi doresc ca unul să fie de la Federația Română de Natație, unul de la Federația Maghiară de Înot şi ultimul să fie din partea presei”, a spus Iancu.

Totodată, polisportivul din Petroşani şi-a arătat disponibilitatea de a fi monitorizat de specialiștii interesați să afle cum se comportă organismul uman în condițiile unui efort continuu de 72 de ore.

În prezent, Avram Iancu este deținătorul recordului românesc la înot de anduranţă, el reuşind ca anul trecut să înoate în apele Dunării timp de 36 de ore şi 29 de minute.

Avram Iancu este primul român care a traversat înot Canalul Mânecii, în august 2016. În vara anului 2017 înotat întreg cursul Dunării, pe o distanță de 2.860 de kilometri. Pe lista reuşitelor este înscrisă şi traversarea Mării Negre, în toamna lui 2018, când a înotat 680 de kilometri, de-a lungul ţărmului, de la Sulina la Istanbul, timp de 60 de zile, în cinstea Sfinților Martiri Brâncoveni.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...