ACTUALITATEAvertisment din Sfântul Munte Athos: Inteligența artificială „conștientă de sine”, mai periculoasă...

Avertisment din Sfântul Munte Athos: Inteligența artificială „conștientă de sine”, mai periculoasă decât armele nucleare | VIDEO

Un dialog între Elon Musk și un sistem de Inteligență Artificială (IA) „ridică o mulțime de probleme duhovnicești foarte grave, luând în calcul faptul că astfel de sisteme nu știu de iubirea lui Dumnezeu nu știu de iertare, nu știu de milă”, scrie O Chilie Athonită, site operat din Sfântul Munte Athos.

„Socotim că astfel de sisteme sunt mai periculoase ca armele nucleare”, avertizează părintele Teologu, cel care scrie pe O Chilie Athonită.

Reamintim că în luna iulie, compania Google a concediat un inginer care a susținut că un bot de chat, pe bază de inteligență artificială, a ajuns la conștiință de sine, după cum informa New York Times.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Blake Lemoine a spus publicației Washington Post că LaMDA, modelul Google pentru Aplicații de Chat are „sentimente”. Google l-a concediat pe motiv că a făcut afirmații false și că a încălcat politicile de securitate ale companiei.

Dialogul dintre Elon Musk și IA, tradus și transcris, aici.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate