duminică, iulie 14, 2024
ACTUALITATEAUR afirmă că Guvernul Cîțu urmărește să falimenteze compania Salrom pentru a...

AUR afirmă că Guvernul Cîțu urmărește să falimenteze compania Salrom pentru a o putea înstrăina

Partidul AUR consideră că Guvernul României, prin Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a făcut schimbări la nivelul conducerii  Salrom pentru a-i slăbi performanțele economice și astfel a putea justifica vânzarea companiei care se ocupă cu exploatarea sării și grafitului, arată un comunicat de presă.

Cei de la AUR spun că în ciuda rezultatelor bune ale companiei, Guvernul Cîțu a operat schimbări în conducere, care nu respectă legea.

„Potrivit Constituției României, „Bogăţiile de interes public ale subsolului, (…) de interes naţional (…) fac obiectul exclusiv al proprietăţii publice”, iar „Statul trebuie să asigure protejarea intereselor naţionale în activitatea economică”. Contrar acestor prevederi fără echivoc, Guvernul Cîțu urmărește o vânzare mascată a Societății Naționale a Sării, Salrom SA, prin „prin atragerea de investitori străini”, după cum a precizat recent ministrul USR al Economiei, Claudiu Năsui.

Poartă simbolurile naționale aproape de suflet. La propriu! Cumpără un tricou cu stema României și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Obiectul de activitate al Salrom SA este exploatarea și comercializarea a două dintre cele mai prețioase resurse naturale ale României – sarea și grafitul. Salrom SA a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 251,2 milioane lei și un profit net de 11,4 milioane lei. În pofida acestor bune rezultate, Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a impus schimbări majore și discutabile la nivelul Consiliului de Administrație al Salrom și a titularizat-o la conducerea executivă pe auditorul financiar Alina Prahoveanu, a cărei societate, OFIN CONSULTING SRL, oferă consultanță pentru mai multe firme private care pot avea relevanță de control pentru anumite institutii ale statului, informează AUR într-un comunicat de presă.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului  R3media.

Procedural, recrutarea CEO-ului Salrom nu a respectat formatul unui anunț de angajare pentru o companie de stat de interes național și nici criteriile OUG 109/2011. Toate aceste schimbări au fost operate fără vreo consultare cu reprezentanții celor peste 1500 de angajați ai Companiei, care au făcut numeroase demersuri oficiale în acest sens.

„Obiectivul concret al întregii operațiuni este diminuarea performanțelor economice ale Salrom SA în așa fel încât la listarea pe bursă prețul acțiunilor să fie cât mai mic, iar statul român să piardă de facto controlul actualei sale participații majoritare”, a declarat deputatul George Simion, co-președinte AUR.

„Programatic, Alianța pentru Unirea Românilor este pentru o economie de piață liberă. Ne-am asumat, în același timp, și misiunea de a proteja și promova exploatarea sustenabilă a resurselor naționale. Or, constatăm că prin manevre de genul celor de la Societatea Națională a Sării, Salrom SA, în România continuă, pas cu pas, jefuirea avuției naționale”, a precizat senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE