miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATEAtenție la Programul de liniște! Românii care utilizează mașina de spălat la...

Atenție la Programul de liniște! Românii care utilizează mașina de spălat la ore nepotrivite riscă amenzi URIAȘE

Românii care locuiesc la bloc ar putea primi amenzi uriașe dacă utilizează mașina de spălat sau produc alte zgomote puternice în apartament, la ore nepotrivite, informează știripesurse.

Mai exact, este vorba despre respectarea programului de liniște care, în mod convențional, trebuie respectat între orele 22 seara și 6 dimineața dar și în intervalul orar 15 -17.

Potrivit legii, cei care spală haine sau produc zgomote puternice în apartament în intervalele mai sus menționate riscă amenzi care pot ajunge până la 1.500 de lei.

Așadar, în cazul în care folosiți în timpul orelor de liniște la bloc aparatură care face zgomot puternic sau instrumente muzicale de intensitate mare, atunci puteți fi sancționat cu amendă cuprinsă între 500 și 1.500 de lei.

Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii și liniștii publice incriminează:

 • tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;
 • tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora;
 • organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

 1. „Atenție la Programul de liniște! Românii care utilizează mașina de spălat la ore nepotrivite riscă amenzi URIAȘE”

  Citind titlul, m-am gândit că o fi indicație prețioasă (de la „Adrian”) să stea românii cu ochii pe ele ca pe butelii, când or intra rușii. După cum se știe, la ei e criză de electronice.

  Doamnă jurnalist liber, da’ Democrația asta nu practică deloc profilaxia ? Dă direct cu barda (amenzilor URIAȘE!) ? Înțelepciunea noastră populară zice „An ounce of prevention is worth a pound of cure” (Moș B. Franklin).

 2. „Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii și liniștii publice incriminează:”

  Un hohot de râs! Jurnalistul liber ne anunța azi de o lege dată în urmă cu … 33 ani!

  Zicea ceva legea de cetățenii care latră noapte de noapte, în blocuri, doamnă jurnalist ? Știu o doctorița singură, cu un copil de 6 ani, care lătra în fiecare noapte (OK, nu ea, partenerul ei de securitate, o cățea veritabilă), de vuia Oborul (cred că așa s-a și prăbușit „1907”, fiindcă prea avea obrăznicie comunistă, să ridice pumnul la cer!). Iar Poliția … râdea (în telefon)! Ziceți deci că legea exista din ’91, iar ei îmi râdeau în nas ?! Ce s-o fi ales de sănătatea copilului nu știu.

  Precis Iliescu era de vină – nu i-am mai prins pe Coposu, Constantinescu, a lu’ Vasile Radu și ceilalți eroi. Sigur e că tema n-a dispărut, și azi poți citi despre ea pe „RepublicaCTP”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE