sâmbătă, septembrie 23, 2023
ACTUALITATEAsigurările la mașinile electrice, mult mai scumpe decât la cele clasice

Asigurările la mașinile electrice, mult mai scumpe decât la cele clasice

Vehiculele electrice sunt adesea mai costisitoare de asigurat. O familie din Marea Britanie a avut parte de un șoc financiar atunci când a primit cotația de reînnoire a asigurării auto pentru cele două Tesla ale lor, scrie inews.co.uk. Aceasta era de trei ori mai scumpă decât cea iniţială.

Alex Gosney primise trei puncte penalizare pentru viteză, dar cu toate astea creşterea asigurării a fost un adevărat ţoc: de trei ori mai scumpă, de la 1.800 la 5.600 de lire sterline pe an.

Alex Gosney și soția sa, Rachel, au apelat la site-uri de comparație și la un broker pentru a găsi o ofertă mai bună, dar fără succes. „Amiral”, asigurătorul lor existent, părea să aibă cea mai bună ofertă. „Aceasta este o creștere de 3.800 de lire sterline – o sumă la care pur și simplu nu ne așteptam”, a spus Alex, în vârstă de 34 de ani, care deține împreună cu soția sa două mașini Tesla. „Am fi renunțat la o mașină, dar avem doi copii mici pe care trebuie să-i ducem la școală și amândoi lucrăm cu normă întreagă, așa că este necesar să avem două mașini”, a adăugat el.

Un motiv principal pentru care polițele pot fi atât de exorbitante este faptul că vehiculele Tesla sunt electrice. Costurile de reparație pentru aceste vehicule sunt, în general, mai mari. De asemenea, cifrele de pe site-ul de comparare a prețurilor arată că și costul asigurării auto pentru vehiculele electrice crește mai rapid decât pentru mașinile pe benzină.

Impactul componentelor electrice

Bateriile litiu-ion, componente esențiale pentru vehiculele electrice, sunt complexe și costisitoare de reparat sau înlocuit. De asemenea, date recente de la asiguratorul Axa indică faptul că vehiculele electrice pot cauza daune mai mari atunci când sunt implicate în accidente.

Louise Thomas, expert în autovehicule, subliniază faptul că vehiculele electrice sunt de obicei echipate cu tehnologie mai avansată, ceea ce poate crește costurile de reparație.

„Asigurarea pentru vehiculele electrice costă de obicei mai mult, deoarece aceste mașini sunt de obicei mai scumpe de cumpărat decât echivalentele pe benzină. Aceasta înseamnă că aceste vehicule sunt adesea și mai costisitoare de reparat sau înlocuit. Înlocuirea unor piese ale vehiculelor electrice, cum ar fi bateriile noi, poate fi deosebit de costisitoare”, a declarat el.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

  1. Se vede si la un amarat de Spring, ti se lungesc urechile pana iti aduce piese din china, si ti-l repara. Reparatiile fiind mai complicate, lipsa de personal calificat, creste si asigurarea. Cine isi va permite aceste costuri va mai avea masina, cine nu, o trotineta sau bicicleta electrica.. benzina sa avem macar sa aprindem focul in casa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate