ACTUALITATEArhimandritul Melchisedec Velnic, starețul Putnei: Sfânt-strămoșii noștri ne grăiesc în acest an...

Arhimandritul Melchisedec Velnic, starețul Putnei: Sfânt-strămoșii noștri ne grăiesc în acest an și ne îndeamnă la o înviere a nației

Arhimandritul Melchisedec Velnic a vorbit în noaptea de Înviere despre chemarea strămoșilor la o înviere a neamului, amintind de vorbele poetului Mihai Eminescu, potrivit căruia o ridicare a poporului nu se poate realiza fără oameni ai lui Dumnezeu, scrie Basilica.ro.

Învierea nației va fi posibilă „numai dacă întru toate Îl vom pune pe Hristos” și numele Lui, care ne va lumina pe fiecare în parte și întregul neam românesc, a spus arhimandritul.

Acum, însă, „suntem prea risipiți, suntem prea împrăștiați, am închis de multe ori ușa milostivirii lui Dumnezeu, am închis ușa dragostei față de aproapele, credința șovăie, cultura, învățământul sunt lăsate deoparte și cunoașteți prea bine ce conțin manualele de Istorie și de Literatură română”, a spus starețul.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Potrivit acestuia, după cum spunea poetul Mihai Eminescu, „o ridicare a poporului, nu se poate realiza fără oameni ai lui Dumnezeu”.

„De aceea, cred că sfânt strămoșii noștri ne grăiesc nouă în acest an și ne îndeamnă pe noi la o înviere a nației, la o trezire a nației din această amorțire”, a îndemnat arhimandritul. (…)

Creștini suntem și avem datoria de a fi mărturisitori ai Învierii lui Hristos. Să nu ne lipim inima de cele trecătoare, ci să ne lipim inima de ceea ce au iubit sfânt strămoșii noștri. Și, în felul acesta, pace multă vom avea”, a mai spus Arhimandritul Melchisedec, potrivit sursei citate.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Buna chivernisire a țării trebuie așezată pe temelia cea tare a dragostei de neam, a dragostei de patrie, a dragostei față de valorile noastre sfânt-strămoșești, a dragostei față de credința și față de sufletul acestui popor. Nu am rezistat în istorie altfel”, a adăugat starețul.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...