sâmbătă, iulie 13, 2024
ACTUALITATEApel pentru salvarea paraclisului de la Mislea, construit de deținutele politic

Apel pentru salvarea paraclisului de la Mislea, construit de deținutele politic

Paraclisul de la Mislea, locul folosit de comuniști drept penitenciar pentru deținutele politic, este într-o continuă stare de degradare.

Paraclisul a fost amenajat în 1994, prin osteneala unor foste deținute politic, într-o clădire anexă care fusese probabil, în trecut, parte a Mănăstirii de la Mislea, dispărută între timp.

Micuțul locaș de rugăciune a fost sfințit pe 12 noiembrie 1994, iar de-atunci au fost pomenite cele care au murit și care au trecut prin teribilul loc de suferință inventat de comuniști.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

De paraclisul respectiv se bucură, acum și cei 100 de internați în Centrul de Îngrijire şi Asistență pentru Persoane Adulte cu Handicap din incintă.

Pentru ca paraclisul să nu se piardă sub povara anilor, urmașii ctitorilor îi roagă pe doritori să contribuie la salvarea acestuia, prin donații.

Sumele se colectează în contul RO82CECEC001946304712111 titular dl. Mihnea-Dan GHEORGHIU (fiul doamnei Georgeta GHEORGHIU, cea care a coordonat amenajarea paraclisului) specificând SPRIJIN MISLEA.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE