duminică, mai 19, 2024
ACTUALITATEAndrei Caramitru, nou delir despre Biserică: Vor să murim cât mai mulți...

Andrei Caramitru, nou delir despre Biserică: Vor să murim cât mai mulți de virus, vor să distrugă democrația, să elimine libertățile oamenilor, să ne scoată din UE și din NATO. Vor un califat brutal medieval

Fostul consilier al președintelui USR, Dan Barna, a stârnește din nou îngrijorare în privința stabilității sale mentale, după ce a scris pe facebook un mesaj în care acuză Biserica Ortodoxă că dorește moartea a câtor mai multe persoane de coronavirus și că urmărește să scoată țara din Uniunea Europeană și NATO.

„Mai mare ticăloșie decât organizația asta numită BOR nu există. Vor să murim cât mai mulți de virus, vor să distrugă democrația, să elimine libertățile oamenilor, să ne scoată din UE și din NATO. Vor un califat brutal medieval. Să fim toți în genunchi pupând moaște și poalele lor. Si cine va refuza va fi dat pe mâinile hoardelor AUR, care vor fi binecuvântați să ne terorizeze. Dacă nu înțelegem și nu facem nimic fix acolo o să ne aducă”, a scris Caramitru pe net.

El a avut grijă să specifice că se referă la „sutanele de la vârf”, nu la toți enoriașii. USR-istul afirmă că partidul AUR ar fi creația Bisericii Ortodoxe Române. Inutil de precizat că în spațiul ortodox și românesc în special nu au existat niciodată „califate” sau state exclusiviste religios.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat pentru Q Magazine, că „Există oameni care stăpânesc perfect, la un nivel ultim de virtuozitate, arta de a se face de râs în multe, nebănuite feluri. De exemplu, atacând obsesiv-compulsiv Biserica Ortodoxă (Română) sau asociind-o pe aceasta în mod reflex, ca într-un exercițiu pervers de imaginație, cu lucruri neclare și nefaste din irealitatea imediată. O irealitate coșmarescă în care acești omeni chinuiți de talentul mereu latent al exprimării, simt enorm și văd monstruos tot ce (nu) are legătură cu Biserica”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului  R3Media.

De asemenea, el a adăugat că dialogul cu astfel de persoane rămâne un ideal greu de atins.

„Acești oameni încă nepregătiți să înțeleagă că a te certa cu istoria, cu Tradiția, cu firescul, cu realitatea (care include văzutele și nevăzutele) sunt adânc și inconștient suferinzi. Dialogul cu ei rămâne un ideal autentic. Adică unul spre care trebuie să ne străduim; unul aproape imposibil de atins.”, a completat Vasile Bănescu.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE