joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATEVIDEO | Profesorii din Franța au intrat în grevă și au protestat...

VIDEO | Profesorii din Franța au intrat în grevă și au protestat împotriva restricțiilor Covid-19. Autoritățile spun că au fost 806.000 de manifestanți în toată țara, dintre care 65.000 la Paris, dar sindicatele dau cifre duble

În Franța, profesorii au organizat joi o grevă și proteste împotriva noilor măsuri introduse în instituțiile de învățământ din cauza epidemiei de coronavirus, care au fost, de asemenea, aspru criticate de opoziție.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației de joi seară, 38,5% dintre profesorii din școlile primare și un sfert dintre profesorii de liceu au intrat în grevă.

Protestul, anunțat de sindicatul SNUipp-FSU, a fost susținut și de un număr semnificativ de sindicate de profesori, comunități de părinți și directori de școli care au susținut că regulile epidemiologice în continuă schimbare au devenit prea complexe de urmat.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Guvernul a anunțat luni că, dacă testul de coronavirus al unui elev într-o clasă este pozitiv, nu mai este necesară închiderea clasei, dar toți elevii trebuie să facă trei autotestări în patru zile sub supravegherea părinților. Testele sunt gratuite, dar părinții trebuie să informeze școala în scris cu privire la rezultate. În cazul rezultatelor pozitive, este responsabilitatea școlilor să organizeze screening-uri suplimentare (teste PCR sau antigen) pentru elevi.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Apilarmel și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Potrivit SNUipp-FSU, noile reguli creează și mai mult haos în școli, iar „în circumstanțele actuale, elevii nu pot învăța normal și un sistem hibrid între prezență și învățământ la distanță este imposibil de realizat”. Declarația sindicatului a atras atenția și asupra faptului că nu există suficienți profesori suplinitori care să îi înlocuiască pe cei care au rămas acasă din cauza bolii.

Candidații de stânga pentru alegerile prezidențiale din aprilie, Anne Hidalgo, primarul socialist al Parisului, și Jean-Luc Mélenchon, candidat pentru Franța Rebelă radicală, au participat și ei la marșul de protest de la Paris, însă au existat critici și din partea candidaților de dreapta.

Valérie Pécresse, președintele Partidului Republican, spune că „haosul este ceva obișnuit în școli”, iar Marine Le Pen, lidera Adunării Naționale, a acuzat guvernul că „distruge viețile francezilor” cu multe reglementări. Franța a văzut ultima dată un val atât de mare de proteste în 2003, la acea vreme împotriva reformei pensiilor.

În Franța, epidemia este în prezent în creștere din cauza variantei Omicron, care este responsabilă de aproape trei sferturi din noile infecții. Numărul de cazuri pe zi a doborât ultimele recorduri, 368.000 de noi infecții marți și 361.000 de noi infecții miercuri, iar media pentru ultimele șapte zile a fost de 287.000.

Ministrul Sănătății, Olivier Véran, a declarat miercuri pentru France Info că numărul real de cazuri pe zi ar putea fi între 500.000 și un milion. Potrivit șefului ministerului, cel de-al cincilea val va atinge vârful în ceea ce privește numărul de cazuri, iar în curând se așteaptă o scădere a numărului de cazuri depistate pe zi. De asemenea, Véran a anunțat, joi, că a fost și el infectat cu coronavirus, conform Remix News.

Potrivit sindicatelor, aproximativ 1,5 milioane de persoane au participat la protestele organizate în mai multe orașe din Franța, în timpul grevei generale. Ministerul de Interne a comunicat că s-au înregistrat 806.000 de manifestanți, dintre care 65.000 la Paris.

Poliția franceză a fost nevoită să facă uz de gaze lacrimogene împotriva protestatarilor din orașul Nantes, aflat în vestul țării, ca urmare a unor incidente violente produse joi, mai scrie Digi24.

Weekend-ul trecut, protestatari s-au strâns în orașe din întreaga Franța, denunțând intenția exprimată recent de președintele Emmanuel Macron, de “a-i scoate din sărite” pe cei care refuză să se vaccineze anticoronavirus prin limitarea libertăților lor civile, transmite Reuters.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

În Paris, protestatarii i-au dat replica lui Macron, preluându-i expresia considerată sulfuroasă și strigând: “Te vom scoate din sărite”. Alții purtau pancarte cu mesajul “NU pașaportului de vaccinare”, o aluzie la documentul adoptat de Adunarea Națională (parlamentul francez) care stipulează că toate persoanele de peste 12 ani vor trebui să facă dovada vaccinării pentru a accede la activități recreative, la restaurante și baruri, târguri și transportul public interregional. Un test negativ nu va mai fi suficient, exceptând accesul către instituțiile și serviciile de sănătate.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului R3media.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE