ȘTIRIAlegeri Locale 2020: Germanul Dominic Fritz, noul primar al Timișoarei, cu...

Alegeri Locale 2020: Germanul Dominic Fritz, noul primar al Timișoarei, cu un scor de 54,88%

ACTUALIZARE 28.09/09:00

Pentru funcția de primar al Timișoarei, conduce Dominic Fritz, candidatul alianței, cu un procent de 54,88%. Pe locul doi se află Nicolae Robu, cu 34,10%. Cei doi sunt urmați de Voichița Lăzureanu (PSD) cu 1,89%, și Marius Craina (Pro România) cu 0,85%, potrivit datelor anunțate de USR-PLUS, informează Tion.ro.

Timișoara va avea un primar nou. Atât de nou, că nu este nici măcar cetățean român. Germanul Dominic Fritz, reprezentând alianța USR-PLUS, va fi mai mult ca sigur, noul edil al urbei de pe Bega, după ultimele alegeri locale.

Deși nu au apărut rezultate finale, actualul edil, Nicolae Robu, și-a recunoscut înfrângerea: „Am pierdut, este voința timișorenilor, diferența este mare. Comparând numărul de voturi, diferența este surprinzător de mare, nu o pot spune în procente.

Am considerat că va fi un scor strâns și am fost optimist până în ultimul moment dar diferența este mare ceea ce înseamnă că așteptările timișorenilor sunt altele. Dezvoltarea în forță nu a dat satisfacție. Vă spun sincer că dacă ar fi fost să aleg dacă aș pierde la o diferență mică sau una mare, aș fi ales să pierd la o diferență mare. Nu am nicio suferință. Înseamnă că nu mă pliez pe ceea ce vor timișorenii pentru următorii patru ani. Asta e viața, fără regrete! Recunosc, nu pot fi ipocrit, mi-ar fi plăcut ca obiectivele pentru care am luptat atât – noul stadion, Sala Polivalentă, Pasajul Solventul – să fie asociate cu al treilea mandat al meu. N-a fost să fie. Eu sunt fericit cu ceea ce am realizat până la vârsta mea – atât în cariera mea academică, cât și în cea de primar”, a spus Nicolae Robu, citat de Tion.

În urma exit-poll-urilor pentru alegerile locale 2020, sunt șanse ca România să aibă al doilea primar care nu este cetățean român, în persoana franțuzoaicei Clotilde Armand, la Sectorul 1.

În România, cetățenii UE au dreptul, din 2015, de a candida la alegerile locale chiar și pentru funcția de primar.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...