OPINIICenzură și libertate

Cenzură și libertate

E bine să remarcăm cam ce fel de știri cenzurează astăzi autoritățile și mass media oficială: nu conspirațiile cele mai caraghioase, cele cu injectarea de antene 5G prin vaccin sau cele despre pământul plat – acelea sunt lăsate să curgă liber pentru că ajută cauzei – este mai ușor să-ți ridiculizezi oponentul atunci când îl poți asocia cu niște teze ridicole.

Sunt în schimb cenzurate sau eliminate anchetele pertinente despre interesele financiare ale familiei von der Leyen în privința promovării produselor Pfizer, sau întrebările legitime pe care medici, imunologi, biologi sau climatologi autentici și le pun cu privire la eficiența sau siguranța vaccinurilor, necesitatea dozelor 3, 4, N, N+1, legitimitatea măsurilor de segregare contra oamenilor sănătoși nevaccinați, „urgența climatică”, eficiența măsurilor heirupiste a la Greta. Iar când astfel de informații nu se pot elimina, sunt trimiși influențerii plătiți ca să se hăhăie nătang-superior, la asemenea idei “năstrușnice”, sau să îndemne populația la izolarea ereticilor.

De ce tocmai aceste din urmă informații sunt luate la ochi, în timp ce haiducimile madamei Soșoacă nu sunt oprite de nimeni? Tocmai, cum spuneam, pentru că e mai ușor să îți promovezi agenda când ai un adversar ușor de ridiculizat, și poți să îți etichetezi prin asociere adversarii legitimi drept necredincioși în știință, extremă dreapta, propagandisti ai Rusiei sau Soșoci.

Să mai remarcăm și că de vreo 18 luni încoace știința oficială tinde să dea dreptate punct cu punct “conspiraționiștilor”, care par a fi mereu cu un pas înaintea realității: aceștia au anticipat prăbușirea economiei ca urmare a măsurilor de lockdown (extrem de utilă pentru promovarea unui regim autoritar), existența valurilor de contaminări (deja se vorbește de al 6-lea), mutațiile, dozele de vaccin ad-infinitum, pașaportul „verde”, pedepsirea sănătoșilor care nu se supun, cenzurarea informațiilor incomode.

Ce a rămas încă neîndeplinit din agendă? Nu foarte mult. Afară de dozele obligatorii la fiecare șase luni, ar fi „numai” microcipul sau un alt mijloc digital de identificare, care ar avea drept scop facilitarea controlului „sănătoșilor” – proiect susținut oficial de inițiativa ID2020, finanțat de Gates, Rockefeller, Alianța Globală pentru Vaccinare (GAVI) și Forumul de la Davos. Care ni se va prezenta în mod favorabil, evident, tot cu ajutorul studiilor științifice, și tot ca un instrument al „libertății”. Ce păcat că influențerii și mass media încă nu știu astăzi ce vor trebui să promoveze mâine!

Închei așa cum am mai făcut-o: aș vrea să fiu eu cel care se înșeală. Prefer să nu am dreptate, iar în curând oamenii să își poată recăpăta libertatea pentru care în trecut unii și-au dat viața. Dar pentru ca asta să se întâmple, cei de astăzi trebuie să o aleagă pentru ei. Libertatea nu se moștenește de la o generație la alta.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...