ACTUALITATEAcţiunile Twitter au scăzut luni cu peste 6%, iar valoarea de piaţă...

Acţiunile Twitter au scăzut luni cu peste 6%, iar valoarea de piaţă cu circa 2,5 miliarde de euro, după cenzurarea lui Donald Trump

Acţiunile Twitter au scăzut luni cu peste 6%, iar valoarea de piață cu circa 2,5 miliarde de dolari, după ce compania a suspendat definitiv contul președintelui american Donald Trump, transmite Reuters.

Declinul acțiunilor a avut după ce unii republicani au criticat platforma, în weekend, pentru excluderea unuia dintre cei mai urmăriți membri, traderii semnalând că vor fi introduce reglementări mai stricte pentru giganții tehnologiei.

Contul lui Trump avea peste 88 de milioane de urmăritori, iar postările acestuia erau retransmise de miliarde de ori.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„Trump are un număr de urmăritori foarte mare şi foarte loiali, iar mulți dintre ei vor pleca dacă Trump nu va mai putea să posteze”, a spus Andrea Cicione, director de strategie la firma de brokeraj TS Lombard.

Alte platforme de socializare, inclusiv Facebook, au luat măsuri similare împotriva preşedintelui, folosind ca pretext violenţele care au avut loc săptămâna trecută la Capitol Hill. Declinul acţiunilor Twitter, care în timpul tranzacţiilor a atins 12% a fost mai accentuat decât cel consemnat de alte companii. Titlurile Facebook au coborât cu aproape 3%, iar cele ale grupului Alphabet, proprietarul Google, cu 1,5%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite