ACTUALITATEAcţiunile Twitter au scăzut luni cu peste 6%, iar valoarea de piaţă...

Acţiunile Twitter au scăzut luni cu peste 6%, iar valoarea de piaţă cu circa 2,5 miliarde de euro, după cenzurarea lui Donald Trump

Acţiunile Twitter au scăzut luni cu peste 6%, iar valoarea de piață cu circa 2,5 miliarde de dolari, după ce compania a suspendat definitiv contul președintelui american Donald Trump, transmite Reuters.

Declinul acțiunilor a avut după ce unii republicani au criticat platforma, în weekend, pentru excluderea unuia dintre cei mai urmăriți membri, traderii semnalând că vor fi introduce reglementări mai stricte pentru giganții tehnologiei.

Contul lui Trump avea peste 88 de milioane de urmăritori, iar postările acestuia erau retransmise de miliarde de ori.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„Trump are un număr de urmăritori foarte mare şi foarte loiali, iar mulți dintre ei vor pleca dacă Trump nu va mai putea să posteze”, a spus Andrea Cicione, director de strategie la firma de brokeraj TS Lombard.

Alte platforme de socializare, inclusiv Facebook, au luat măsuri similare împotriva preşedintelui, folosind ca pretext violenţele care au avut loc săptămâna trecută la Capitol Hill. Declinul acţiunilor Twitter, care în timpul tranzacţiilor a atins 12% a fost mai accentuat decât cel consemnat de alte companii. Titlurile Facebook au coborât cu aproape 3%, iar cele ale grupului Alphabet, proprietarul Google, cu 1,5%.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...