ACTUALITATE16 iunie: Agenția Basilica a Patriarhiei Române împlinește 13 ani de activitate

16 iunie: Agenția Basilica a Patriarhiei Române împlinește 13 ani de activitate

Pe 16 iunie 2008 se lansa oficial siteul Basilica.ro, expresia concretă a agenției Basilica a Patriarhiei Române, în acest an împlinind 13 ani de existență, informează un comunicat de presă primit de redacția R3media.

Aniversare va fi marcată printr-o campanie pe social-media marcată cu hashtagul #basilica13, dar și printr-un giveaway special: 13 copii ale Noului Testament cu psalmii.

„Agenţia de ştiri Basilica a Patriarhiei Române împlineşte 13 ani de activitate online în data de 16 iunie 2021.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Sunt 13 ani de mediatizare a evenimentelor religioase din România și din întreaga lume; 13 ani de când Basilica.ro transmite comunicatele oficiale ale Patriarhiei Române, mesajele oamenilor Bisericii, iniţiativele comunităţilor parohiale; 13 ani de când comunică publicului aspecte privind activitatea și misiunea Bisericii și de când promovează „Binele de știut” din societatea și cultura română.

La 13 ani de la lansare, Basilica.ro este în continuare una dintre cele mai importante surse de informare din Biserica Ortodoxă.

„Basilica.ro s-a remarcat în 13 ani de activitate online ca o sursă de încredere de știri pozitive și modele de bună practică pentru presă, cler și creștinul de rând. O voce neintruzivă, dar pertinentă a Bisericii Ortodoxe, Agenția de știri Basilica aderă în continuare la proiectul de a conferi pozitivitate peisajului mediatic din România și exterior, subliniind mesajul evanghelic că faptele bune sunt menite să strălucească înaintea oamenilor ca imbold de slăvire a lui Dumnezeu și nu spre evidențiere individualistă și egoistă”, a declarat Aurelian-Nicolae Iftimiu, directorul Agenţiei de ştiri Basilica.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Instituţia celebrează aniversarea printr-o campanie pe social-media marcată cu hashtagul #basilica13.Materialele vor surprinde atât cum a început povestea Basilica.ro, cât şi evoluţia către noile trenduri editoriale şi digitale.

Campania aniversară cuprinde şi un Giveaway organizat pe Facebook. Vor fi oferite 13 copii ale Noului Testament cu psalmii. Mai multe detalii vor fi anunţate pe pagina noastră.
Agenţia de ştiri Basilica le mulţumeşte tuturor cititorilor, colaboratorilor şi partenerilor, celor care ne susţin şi au încredere în noi.

Povestea noastră

Agenţia de ştiri Basilica a apărut ca departament în data de 27 octombrie 2007, dar lansarea oficială a site-ului a avut loc în 16 iunie 2008. Agenția de știri Basilica este c omponentă a Centrului de Presă Basilica, alături de Radio Trinitas, Trinitas TV, publicațiile Lumina și Biroul de presă al Patriarhiei Române.

Instituţia a pornit sub motto-ul „Vestea bună împărtășită tuturor”, iar în 2016 a fost convertit în „Binele de știut”. Echipa Agenției de știri Basilica este formată în prezent din 8 persoane – trei editori, un editor-şef, doi fotoreporteri, un administrator social-media, coordonaţi de directorul instituţiei – care transmit neîntrerupt Binele de știut.

Toate serviciile oferite de Agenția de știri Basilica a Patriarhiei Române pot fi folosite de persoane sau instituții cu titlu gratuit, în scopuri profesionale, cu indicarea sursei și respectarea termenilor și condițiilor de utilizare”, sună comunicatul agenției Basilica.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...