vineri, iunie 14, 2024
ACTUALITATEO scriitoare ucraineană susține că Rusia speră să se înțeleagă cu România...

O scriitoare ucraineană susține că Rusia speră să se înțeleagă cu România pentru regiunea Cernăuți

Scriitoarea ucraineană Oksana Zabujko spune că rușii nu lovesc regiunea Cernăuți ( în comparație cu restul Ucrainei) pentru că Moscova speră să ajungă la o înțelegere cu România pentru această zonă, care a aparținut istoric țării noastre, informează Bucpress.

Ea consideră că din același motiv nu este lovită nici Transcarpatia, pentru că regiunea ar fi fost promisă Ungariei de către Rusia.

Citește și: Analistul George Friedman spune că România ar putea cere o pace mai rapidă în Ucraina, din cauza prezenței ruse din Marea Neagră

„Dacă în mass-media noastră nu se discută despre asta în mod constant, zi și noapte, nu este motivul pentru ca oamenii bine informați să nu înțeleagă, în special că Transcarpatia nu a fost afectată exclusiv din cauza faptului că Putin a promis-o lui Orban încă din 2014; că în Galiția au avut loc aterizări (n.r: lansări de rachete) doar „în scopuri militare” nu pentru că rușii pretind că „lovesc doar în scopuri militare” – așa cum afirmă propaganda lor, și cum am auzit deja de mai multe ori de la galițienii predispuși să se auto-liniștească (chiar și în mijlocul durerii și dezordinei din prezent!), – ci dintr-un motiv excepțional, și anume pentru că Kremlinul încă speră să ajungă la un acord cu partea polonezii de dreapta și să lase Districtul Galiția neocupat pentru schimburi comerciale”, a scris Zabujko.

„Același lucru se aplică și în cazul Bucovine „lipsite de primejdie”, „siguranța” căreia provine din speranțele Kremlinului de a ajunge la un acord cu România”, consideră scriitoarea, precizează sursa citată.

În luna iulie 2022, Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, a publicat pe contul său de Telegram o hartă (foto) cu Ucraina împărţită după război, în care nordul Bucovinei revenea României. MAE de la București a numit „fantezistă” ideea lui Medvedev.

Tot atunci, analistul militar, colonelul (r) Ion Petrescu, remarca prezența la Cernăuți și în Bugeac, a câte-unui batalion ucrainean cu destinație specială, deși teoretic, pericolul venea dinspre Rusia.

Aceste afirmații ale scriitoarei vin în contextul în care România este singura țară care mai permite tranzitul cerealelor ucrainene, ba chiar dublând cantitatea de până acum.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. Ținutul Herța, Nordul Bucovinei, Nordul Basarabiei (Hotinul), sudul Basarabiei (Bugeacul) și Insula Șerpilor sunt teritoriile românești pe care fosta Republică Sovietică Socialistă Ucraineană trebuie să le înapoieze României. Faptul că rușii nu lovesc – încă! – în Cernăuți nu înseamnă că ei cruță fostele teritorii românești, atâta vreme cât ei au luat Insula Șerpilor încă din primele zile de război și tot ei lovesc acum în capitalele județelor românești Izmail, Cahul și Cetatea Albă (Bolgrad)! Asta fac rușii. De partea cealaltă, ucrainenii care recunosc că în reg. Cernăuți nu este război au trimis cu arcanul pe front români încă din primele luni ale anului 2022, iar pagina de facebook a agenției Bucpress era plină de necroloage ale „apărătorilor patriei” ucrainene aduși în sicriu înapoi de pe front, iar pe crucile și fotografiile funerare – exclusiv nume românești! Asta nu este o epurare etnică mascată a românilor de către administrația ucraineană a Bucovinei de Nord?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE