luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEVIDEO | Cătălin Raiu, directorul INS, explică de ce Biserica Ortodoxă Română...

VIDEO | Cătălin Raiu, directorul INS, explică de ce Biserica Ortodoxă Română NU a pierdut 3 milioane de credincioși

Cătălin Raiu, directorul Institutului Național de Statistică, a explicat în cadrul emisiunii „Omul și timpul” de la Televiziunea Română, că Biserica Ortodoxă Română nu a pierdut 3 milioane de oameni față de ultimul Recensământ.

Precizările directorului INS vin în contextul publicării rezultatelor preliminare al Recensământului 2022, iar unele media au speculat că BOR ar fi pierdut milioane de credincioși. Vârf de lance a fost publicația G4 Media, a lui Dan Tăpălagă și Cristian Pantazi.

„Pentru că există 2,6 milioane de persoane care n-au răspuns la această întrebare. Acuma, aplicând un model statistic de bun simț, putem considera că și din aceștia, 85% – 86% sunt tot ortodocși. 1 milion din aceștia nu s-au întâlnit deloc cu recensământul. Informația aici este total de neaccesat.

Pentru restul 1,5 milioane, fie au sărit peste întrebare fie, – pentru că au fost semnalate și astfel de cazuri – platforma, atunci când răspundeai prea repede, nu avea timp să încarce toate întrebările și nu apăreau toate întrebările.

Deci, ca să rezum: mi se pare că Recensământul acesta arată un trend previzibil.Nu este niciun capăt de țară: arată o scădere pentru toate cultele, cu excepția bisericii penticostale”, a explicat Cătălin Raiu.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate