ȘTIRISUA: Proteste violente au izbucnit în mai multe orașe după ce polițiștii...

SUA: Proteste violente au izbucnit în mai multe orașe după ce polițiștii acuzați de uciderea unei femei de culoare au fost achitați. Doi ofițeri au fost împușcați pe străzi

Proteste și răzmerițe au izbucnit în mai multe orașe din Statele Unite, după ce miercuri noaptea o instanță din statul Kentucky a anunțat ofițerii de poliție implicați în cazul morții Breonnei Taylor au fost achitați de acuzația de crimă, informează Breitbart.

Doi polițiști au fost răniți după ce au fost împușcați în protestele care au izbucnit în orașul Louisville, Kentucky, suspectul fiind arestat, precizează sursa citată.

Conform șefului Poliției din oraș, Robert Schroeder, polițiștii au fost răniți de focuri de armă trase într-o intersecție care a fost blocată de protestatari. Ofițerii au fost trimiși la fața locului pentru a debloca strada și peste 40 de protestatari care au atacat forțele de ordine au fost arestați.

În orașul Louisville a fost declarată starea de urgență și impusă o interdicție de circulație. A fost chemată și Garda Națională.

Proteste au izbucnit și la New York, Chicago, Washington, Atlanta și Philadelphia.

O instanță din Kentucky a acuzat un fost polițist pentru punerea în pericol a unei vieți în cazul Breonnei Taylor și dacă va fi găsit vinovat, riscă maximum 5 ani de închisoare, dar ceilalți doi ofițeri implicați au fost achitați.

Președintele Donald Trump a anunțat că se roagă pentru cei doi polițiști răniți și a anunțat că dacă i se cere, Guvernul Federal va interveni pentru a restabili ordinea.

Ulterior și rivalul său la Președinție, democratul Joe Biden, a luat poziție afirmând că „violența nu este niciodată răspunsul”.

Breonna Taylor a murit în luna martie după ce trei polițiști au intrat în apartamentul femeii punând în executare un mandat de percheziție. Deși polițiștii s-au identificat, prietenul femeii a deschis focul – crezând că e vorba despre infractori care încearcă să forțeze intrarea – iar ofițerii au răspuns. O parte dintre gloanțe au nimerit-o pe Breonna Taylor (26 de ani), femeie de culoare, ucigând-o pe loc. Sergentul Jonathan Mattingly a fost și el rănit în schimbul de focuri.

Protestatarii de stânga, în special nucleul dur – Black Lives Matter – consideră că acest caz, precum și cel al lui George Floyd, ar demonstra că Poliția urmărește să ucidă cât mai mulți americani de culoare, deși statisticile nu susțin această ipoteză. Unii au susținut chiar desființarea Poliției sau, în cel mai bun caz, oprirea finanțării pentru această instituție.

Trebuie precizat că în America portul armei este garantat de Constituție.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...