ACTUALITATESUA | Ce scrie Rod Dreher după vizita la București: O călătorie...

SUA | Ce scrie Rod Dreher după vizita la București: O călătorie de neuitat în țara martirilor și mărturisitorilor. N-o s-o uit niciodată, abia aștept să mă întorc

Scriitorul american Rod Dreher și-a notat impresiile despre România într-un articol publicat pe siteul The American Conservative care descrie laudativ capitala României și poporul român.

Cunoscutul jurnalist a venit în week-end-ul trecut la București pentru a-și lansa volumul „Să nu trăiești în minciună”, apărut la editura Contra Mundum. O experiență despre care scrie că a fost „o călătorie de neuitat între creștini, în țara martirilor și mărturisitorilor”.

Cu această ocazie, autorul a avut parte de o experiență românească, de la cina într-un restaurant tradițional românesc, la participarea la sfânta liturghie de la biserica „Sf. Grigore Palama” și vizitarea Muzeului Satului sau a Mănăstirii Antim.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Rod Dreher a scris că participarea la sfânta liturghie de la biserica „Sf. Grigore Palama” a fost „una dintre cele mai remarcabile experiențe liturgice din viața mea”.

„Duminică dimineață, noii mei prieteni m-au dus la Liturghia de la biserica sf. Grigore Palama, care este cunoscută drept tradițională între ortodocșii din București. A fost una dintre cele mai remarcabile experiențe liturgice din viața mea. Biserica însăși a fost iluminată doar cu lumânări. Era ca și cum aș fi mers într-o peșteră pentru a-L întâlni pe Dumnezeu. Vocile profunde, bogate ale preoților cântând de după iconostas au umplut interiorul. A fost cu totul din afara lumii acesteia”, a notat jurnalistul în The American Conservative.

Dreher a scris că „profunzimea moștenirii spirituale a românilor nu este egalată de nimic din ce avem noi în America”.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

În concluzie, cunoscutul jurnalist a scris: „Ce binecuvântare a fost acest weekend în București. Integral. N-o să uit niciodată timpul petrecut aici și abia aștept să mă întorc în România”.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate