duminică, iunie 16, 2024
ACTUALITATESerbia declară zi de doliu național în memoria sârbilor uciși zilele trecute...

Serbia declară zi de doliu național în memoria sârbilor uciși zilele trecute în Kosovo

Miercuri, 27 septembrie, a fost declarată zi de doliu național în Serbia, a anunțat Guvernul de la Belgrad, pentru a comemora cei patru sârbi morți în Kosovo.

Conform executivului sârb, instituțiile publice și organizatorii de evenimente publice sunt rugați să amâne pentru alte dăți tot ce urma să aibă loc pe 27 septembrie.

Printre evenimentele anulate se numără și marele derbi al fotbalului sârbesc, dintre Steaua Roșie și Partizan Belgrad.

Ziua de doliu a fost dedicată celor patru sârbi morți în urma unui conflict armat cu poliția din Kosovo, ce a avut loc duminică, 24 septembrie.

Atunci, un grup de sârbi (aproximativ 12) din nordul Kosovo a pus două camioane pentru a forma o baricadă în localitatea Banjska. În urma intervenției poliției, un membru al forțelor de ordine, Afrim Bunjaku, a fost ucis.

După mai multe ore de confruntări, poliția kosovară(foto) i-a înconjurat pe sârbi, împușcând patru dintre ei. Președintele Serbiei, Vucici, a declarat că doi dintre sârbi au fost împușcați în cap, de un lunetist și că decesele au fost complet nenecesare.

În opinia sa, intervenția în forță a poliției kosovare a fost „aprobată” de Marile Puteri. Belgradul a negat orice legătură cu incidentul.

De cealaltă parte, Priștina a acuzat o „acțiune teroristă” pusă la cale de Belgrad.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE