ACTUALITATERomânia, pe locul doi în Europa la procentul de persoane imunizate cu...

România, pe locul doi în Europa la procentul de persoane imunizate cu ambele doze de vaccin

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) a anunțat sâmbătă că în ultimele 24 de ore au fost vaccinate 15.704 persoane și au fost raportate 1126 de reacții adverse.

Astfel, au fost vaccinate cu prima doză 15.074 de persoane, iar cu a doua 630 de români.

5.733 de persoane au primit vaccin Pfizer, iar 9.971 – vaccin AstraZeneca.

De la începutul campaniei de vaccinare au fost imunizate 905.142 de persoane, dintre care 616.595 au primit și cea de-a doua doză de vaccin.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Conform CNCAV, în ultimele 24 de ore au fost întregistrate 126 de reacții adverse: 7 de tip local și restul de tip general. 96 dintre reacțiile adverse au fost raportate după vaccinul AstraZeneca, și 30 după administrarea serului Pfizer.

De la începutul campaniei de vaccinare au fost înregistrate 5.194 de reacții adverse, dintre care 697 de tip local și 4.497 de tip general.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Apilarmel și vei contribui la susținerea siteului R3media.

CNCAV menționează că 16 reacții adverse sunt în curs de investigare.

De asemenea, cele peste 150.000 de locuri puse la dispoziție, sâmbătă, 27 februarie, pe platforma de vaccinare, s-au ocupat aproape în totalitate.

Ritmul înscrierii pentru imunizarea cu ser Pfizer a fost de 302 persoane pe minut, conform informațiilor puse la dispoziție de oficialii din Sănătate. De luni, 1 martie, categoriile vizate se pot prezenta in cele 130 de cabinete noi din țară.

Nu mai puțin de 7.800 de persoane în fiecare zi, acesta este ritmul de lucru pentru cele 130 de cabinete care își încep activitatea luni.

România este pe locul șapte la nivel mondial și pe locul doi in Europa în ceea ce privește procentul persoanelor imunizate cu doua doze de ser anti-Covid.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...