luni, iunie 24, 2024
ACTUALITATERomânia, pe locul al doilea într-un nefericit clasament UE referitor la copiii...

România, pe locul al doilea într-un nefericit clasament UE referitor la copiii care nu sunt înscrişi la şcoală

România se afla pe locul doi în Uniunea Europeană într-un trist clasament în ceea ce priveşte procentul copiilor care au vârsta potrivită, dar nu sunt înscrişi la şcoală în ciclul primar, potrivit datelor UNESCO.

12% dintre copiii români care au vârsta la care cei mai mulţi merg la şcoală nu figurau pe lista de înscrieri a şcolilor. Doar Bulgaria stă mai rău ca noi, cu un procent şi mai mare, de 15%. De altfel, România şi Bulgaria sunt singurele state din UE care înregistrează rate de peste 10% la acest capitol.

Există mai multe posibile cauze care contribuie la acest fenomen. Pe de o parte, cei mai afectaţi sunt copiii din mediul rural şi din medii defavorizate care, din cauza privaţiunilor şi a condiţiilor economice precare, sunt nevoiţi să muncească încă de la o vârstă fragedă, în loc să meargă la şcoală.

Aceşti copii nu au asigurate nevoile de bază, iar accesul la educaţie devine un lux pe care multe familii nu şi-l pot permite. În acest material interactiv, am abordat pe larg situaţia discrepanţelor şi a inegalităţilor din punct de vedere al nivelului de trai, la copiii din UE.

Pe de altă parte, o altă posibilă explicaţie pentru acest procent ridicat este migraţia. Din această cauză, chiar dacă aceşti copii figurează în statisticile populaţiei din România, posibil ca ei să fie de fapt înscrişi la şcoală în ţările în care părinţii lor au emigrat, în căutarea unor oportunităţi de muncă mai bine plătită. Asta face ca aceşti copii să nu fie luaţi în considerare, atunci când se calculează rata de înscriere în ciclul primar.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

 1. Scuze, corectie, legatura corecta este la telegrama ‘Adio elitei educate. Dezetatizarea educatiei’

  anon . to / ESrLlE.

  Cea de sus, este la articolul ‘Adio elitei educate. Detoxifierea culturii’ care trateaza un aspect inrudit.

 2. Poate va opriti si reflectati putin inainte de a dispera si a vehicula locuri comune care nu semnifica _nimic_.

  Educatia de stat e o catastrofa _nu doar in Romania_. De unde credeti ca au puiat generatia woke si snowflake? Din neant, prin generatie spontanee? Nu, din scoli si universitati.

  In al doilea rind: esecul ‘educatiei’ este simptomatic pentru esecul statului. Dar, iar, nu asa cum vrea Iohannis, al ‘statului roman’, ci al modelului de stat pe care politicienii romani il copiaza decerebrat. Occidentul e Titanic si motivul este cancerul statului care dureaza de 150 de ani si azi a ajuns la scadenta.

  Asa ca nu e nici o nenorocire ca ambele nu functioneaza bine.

  Pentru un argument mai complet, vezi Telegram si articolul legat in Teletype:

  anon . to / tsJxHR

  Alte telegrame/articole sint pertinente asupra subiectului asa ca, daca ajungeti la destinatie, dati o raita.

  N.B. Scuze pentru modul de scriere al adresei URL, la R3Media, Akismet ‘antispam’ cenzureaza linkurile anon to (sau in general, nu stiu, demersurile de remediere au ramas fara rezultat). Eliminati spatiile pentru a obtine link-ul de directionare…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE