ACTUALITATEReacții de sufocare după vaccinul anti-Covid. Șef DSP: În Bihor sunt 28...

Reacții de sufocare după vaccinul anti-Covid. Șef DSP: În Bihor sunt 28 de cazuri de acest fel

De la începutul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, în Bihor au apărut 28 de reacții anafilactice la vaccin. Asta înseamnă că persoanele au început să se sufoce și a fost nevoie de intervenția rapidă a medicilor, scrie Gândul.

Săptămâna trecută, două femei din localitatea Aleșd au început să se sufoce după ce au primit prima doză de vaccin anti-Covid, relatează G4media.ro.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

„Cele două persoane care s-au vaccinat în Aleșd sunt în afara oricărui pericol. Una dintre cele două, puțin peste 40 de ani, a fost transportată cu ambulanța la UPU pentru a fi supravegheată, iar între timp a și plecat acasă. Ea avea recții alergice cunoscute la înțepătura de viespe și a ținut neapărat să facă vaccinul, chiar dorește să facă și rapelul.

Cele două persoane care s-au vaccinat în Aleșd sunt în afara oricărui pericol. Una dintre cele două, puțin peste 40 de ani, a fost transportată cu ambulanța la UPU pentru a fi supravegheată, iar între timp a și plecat acasă. Ea avea recții alergice cunoscute la înțepătura de viespe și a ținut neapărat să facă vaccinul, chiar dorește să facă și rapelul.

Au mai fost cazuri de reacții anafilactice în mai multe centre de vaccinare, dar e important că s-a intervenit la timp și nu s-a întâmplat nimic mai grav. Unele persoane au avut nevoie de adrenalină, altele nu. În total sunt 28 de cazuri de acest fel de la începutul campaniei de vaccinare.

Sunt reacții adverse, unele severe. Sunt raportate toate, nu e nici un fel de problemă. E bine să se știe că reacții adverse apar la orice fel de vaccin, să nu se panicheze oamenii. În centre de vaccinare ale DSP-ului sunt reacții și la alte vaccinuri. Orice vaccin din lumea aceasta poate provoca reacții adverse”, a declarat șefa Direcției de Sănătate Publică Bihor, Dr. Daniela Rahotă.

România a înregistrat 2.611 noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore, informează Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Totodată, față de raportarea de vineri, sâmbătă au fost înregistrate 61 de noi decese asociate COVID-19.

În total, în secțiile de Terapie Intensivă (ATI) din întreaga țară sunt internate 963 de persoane cu forme grave de COVID-19.

Până astăzi, 18.809 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 05.02.2021 (10:00) – 06.02.2021 (10:00) au fost raportate 61 de decese (33 bărbați și 28 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui și București.

Dintre acestea, 3 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 1 deces la categoria de vârstă 50-59 ani, 13 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 23 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 21 decese la categoria de peste 80 de ani.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinare împotriva Covid-19 (CNCAV). Au fost raportate 181 de reacţii adverse.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinare împotriva Covid-19 (CNCAV) a anunţat sâmbătă că în ultimele 24 de ore au fost vaccinate 19.260 de persoane şi că au fost raportate 181 de reacţii adverse.

Potrivit CNCAV, au fost vaccinate cu prima doză de vaccin Pfizer 661 de persoane, iar alte 10.456 au primit ambele doze. În ceea ce priveşte vaccinarea cu vaccin Moderna, 8.143 de persoane au primit prima doză.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 181 de reacţii adverse, dintre care 10 de tip local şi 171 de tip general. 180 dintre reacţii au fost înregistrate la vaccinul Pfizer, iar una la vaccinul Moderna.

Conform CNCAV, de la începutul campaniei de vaccinare au fost imunizate în România 647.690 de persoane, dintre care 193.122 au primit ambele doze.

În total, de la începerea campaniei au fost raportate 2.354 reacţii adverse, 508 de tip local şi 1.846 de tip general.

Şapte reacţii adverse sunt în curs de investigare, a mai transmis CNCAV.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...