duminică, octombrie 1, 2023
ACTUALITATEPS Varlaam: Cea mai persecutată religie din întreaga lume este cea creştină

PS Varlaam: Cea mai persecutată religie din întreaga lume este cea creştină

PS Varlaam Ploieşteanul a vorbit, duminică, la slujba de priveghere oficiată în cinstea Sfântului Dimitrie, despre persecuţiile actuale îndreptate împotriva creştinilor şi a subliniat că religia creştină este cea mai persecutată la nivel global, transmite Basilica.ro.

Peste 90% dintre cei care suferă pe motive de credinţă religioasă sunt creştini, a spus Episcopul vicar Patriarhal Varlaam Ploieşteanul, citând statisticile organizaţiilor care urmăresc pe plan global libertatea religioasă.

„De obicei când vorbim despre persecuţii ne referim la persecuţiile din Imperiul Roman, dar astăzi suntem martori la informaţiile care circulă pe toate canalele de ştiri despre o mulţime de creştini care sunt decapitaţi, arşi de vii, bunurile lor şi bisericile în care se închină sunt aruncate în aer în foarte multe ţări în care Biserica lui Hristos este persecutată”, a explicat PS Varlaam.

De-a lungul istoriei, a subliniat PS Varlaam, Biserica a trecut prin mai multe perioade grele, din care a ieșit victorioasă.

„S-a luptat mulţimea creştinilor cu mâinile goale cu cel mai puternic imperiu, cu cel Roman, apoi aproape un secol s-a  luptat în Rusia sovietelor şi jumătate de secol în ţările comuniste cu cea mai odioasă ideologie anticreştină şi, de fiecare dată, Biserica a ieşit întărită potrivit cuvintelor unui teolog apusean din secolul al II-lea: Sângele martirilor este sămânţa creştinilor”, a precizat PS Varlaam.

Totodată, părintele Episcop Varlaam a rezumat viața Sfântului Dimitrie, guvernatorul Tesalonicului, care a „renunțat de bunăvoie la demnitățile înalte ale acestei lumi, fiind un tânăr de aproximativ 30-35 de ani când a murit plătind cu sângele său credința sa desăvârșită în Mântuitorul Iisus Hristos care Însuși și-a dat sângele pentru cei care vor crede în El”.

Ierarhul a îndemnat să-i urmăm Sfântului Dimitrie exemplul în credinţă şi să fim mărturisitori ai lui Hristos în fiecare moment al vieţii noastre.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate