ACTUALITATEProblematica de GEN, dezbătută la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor...

Problematica de GEN, dezbătută la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale Române

Problematica de gen a fost dezbătută la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale Române, joi 10 iunie, informează Trustul de Presă al Ministrului Apărării Naționale.

Conform sursei citate, „Problematica de gen reprezintă un subiect prioritar pe agenda NATO și, implicit, pe cea a Armatei României, indiferent că este vorba despre activitatea de zi cu zi într-o unitate militară sau de misiuni în teatrele de operații”.

Dintre subiectele abordate la întâlnire, sursa citată menționează „Egalitatea de șanse între genuri, prevenirea și stoparea fenomenului hărțuirii sexuale la locul de muncă sau în alte împrejurări conexe vieții profesionale, precum și importanța cunoașterii particularităților unei culturi diferite de cea în care trăim”.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Elevii Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale au discutat cu șeful Biroului managementul problematicii de gen, din Ministerul Apărării Naționale, locotenent-colonel Manuela Bercea.

„Acțiunea desfășurată la Constanța a fost prima dintr-o serie mai amplă de evenimente centrate în jurul tematicii problemelor de gen pe care Departamentul pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului, din cadrul MApN, își propune s-o organizeze în instituțiile de învățământ militar din România.

Prin grija șefului Biroului asistență psihologică din cadrul Statului Major al Forțelor Navale, locotenent-colonel psiholog Camelia Tudor, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale este instituția de învățământ militar care inaugurează această serie”, scrie presamil.ro.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Conform sursei menționate, obiectivul „tratării acestui gen de subiecte sensibile și privite încă printr-o perspectivă tabu în societatea românească este de a-i familiariza pe viitorii maiștri militari și ofițeri din Armata României cu specificul problematicii de gen, de a-i face pe tinerii elevi și studenți militari să conștientizeze acțiunile cu potențial vătămător la care pot fi expuși, indiferent de gen sau acțiunile ce pot fi considerate agresive, pe care, din lipsa unei educații corecte, le pot comite fără intenție față de alte persoane.”

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate