luni, octombrie 2, 2023
ȘTIRIPreședintele Federației Neguvernamentale Antidrog susține că Ministerul Sănătății din România urmărește să...

Președintele Federației Neguvernamentale Antidrog susține că Ministerul Sănătății din România urmărește să investească două milioane de euro într-un program de amenajare a unor camere speciale pentru injectarea drogurilor

Prin intermediul unei postări pe pagina de Facebook, Președintele Federației Neguvernamentale Antidrog, Gigel Lazăr, a dezvăluit că Ministerul Sănătății din România urmărește să investească două milioane de euro într-un program destinat dependenților de droguri. Potrivit acestuia, în viitorul apropiat urmează a fi create camere speciale în care dependenții să își injecteze drogurile.

„Camere pentru injectarea drogurilor în România?

Înțelegem că direcția de programe antidrog din cadrul Ministerul Sănătăţii – România are în vedere o investiție de 2 milioane euro ( resurse provenite din taxa pe jocurile de noroc) pentru deschiderea unor camere de injectare a drogurilor. Motivația fiind una de-a dreptul puerilă și anume să se limiteze transmisia bolilor prin folosirea multiplă a seringilor de mai mulți consumatori etc…în contextul în care programul de schimb de seringi există.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, deDavid Horowitz și Richard Poe,vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Interesant este cel puțin pentru mine dacă se vor asigura și drogurile pentru consumatori sau doar seringile? Mă întreb dacă s-a schimbat legislația privind punerea la dispoziție a unui spațiu pentru consum de droguri, fapta ce se pedepsește penal. Fiind o informație venită pe surse, aș ruga ministrul sănătății dl. Alexandru Rafila să lumineze societatea și să comunice dacă există această temă la nivelul ministerului.

Ministerul Sănătăţii – România din cunoștințele mele ( și sunt un om informat în materie) nu a avut nici măcar o campanie de prevenire a consumului de droguri dar are campanii de „protejare” a sănătății consumatorilor. Dacă informația este corectă cu cea mai mare sinceritate mă întreb „ce fumează cei din minister”?

În țările occidentale taxa pe jocurile de noroc sau taxa pe viciu se folosește strict pentru prevenirea consumului de droguri, alcool sau tutun. La noi pe orice altceva dar nu în prevenire.”, a scris Gigel Lazăr.

 

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

4 COMENTARII

 1. sa faca si un bordel oficial la guvern, dai frumos cu certificatul verde, ca sa nu risti sa te imbolnavesti in centrul vechi si sa ramai si fara bani.
  Oricum masinile vopsite cu reclama la videochat erau parcate in fata guvernului deci banuiesc ca sunt ale lor.

 2. sint f. mult “droguri”,
  trebuie experimentat:

  PiHKAL: A Chemical Love Story este o carte a Dr. Alexander Shulgin și Ann Shulgin, publicată în 1991. Subiectul lucrării îl reprezintă derivații chimici psihoactivi de fenetilamine, în special cei care acționează ca psihedelici și/sau… Wikipedia

  TiHKAL – Wikipedia
  en.wikipedia.org › wiki › TiHKAL
  TIHKAL: The Continuation is a 1997 book written by Alexander Shulgin and Ann Shulgin about a family of psychoactive drugs known as tryptamines.

 3. Bisnis, nimic altceva.
  Totul se limpezește cînd ne gândim că drogurile (cultivat, adunat, prelucrat, transportat, fabricat, distribuit, piață s.a.) au nevoie de logistică serioasă internațională precum, de pildă, grâul. Cine are puterea s-o asigure? Fraierii de la colț de stradă?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate