duminică, aprilie 21, 2024
ACTUALITATEPrefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, dispune controale în biserici. Preoții, amendați, dacă...

Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, dispune controale în biserici. Preoții, amendați, dacă oamenii nu poartă mască în timpul slujbei

Prefectul județului Bistrița-Năsăud, liberalul Stelian Dolha, va solicita forțelor de ordine să efectueze controale în lăcașurile de cult în care se oficiază slujbe, anunță Ziar de Bistrița.

Invitat joi seara într-o emisiune la BEX TV, prefectul Stelian Dolha a anunțat că va solicita forțelor de ordine să efectueze controale în biserici.

Potrivit prefectului, există foarte multe situații în care credincioșii nu poartă masca atunci când participă la slujbe. Acolo unde se vor constata astfel de situații, Stelian Dolha afirmă că ar putea fi sancționați  preoții.

”Se întâmplă sub ochii noștri acest lucru. Am primit foarte multe reclamații pe această temă și mi s-a tot spus că nu se poartă mască. Vedem cazurile, vedem incidența, care deja e alarmantă și, cu toate acestea, nu s-a înțeles nimic. Și ne întrebăm de ce se ajunge aici? Pentru că nu se respectă măsurile. Și atunci, ca să se respecte măsurile, deși sună foarte dur, va trebui să recurgem iar la amenzi și controale. Nu se poate altfel. Cineva trebuie să răspundă pentru asta. (…) O să reiau discuțiile pe această temă cu preoții, o să le trimit încă o dată și o circulară și apoi le facem controale. Dispunem controale direct în biserică. Nu se poate altfel. Cine răspunde și cine ia amenda? Preotul. Nu ne mai putem juca cu asta. La modul cel mai serios”, a spus Stelian Dolha în emisiunea de la BEX TV.

Stelian Dolha afirmă că începând de săptămâna viitoare va solicita efectuarea controalelor în bisericile din Bistrița-Năsăud.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE