marți, octombrie 3, 2023
ACTUALITATEPortugalia: AUR pentru studenții români de la Universitatea Transilvania din Brașov, care...

Portugalia: AUR pentru studenții români de la Universitatea Transilvania din Brașov, care au concurat la „Formula Student” cu o mașină concepută de la zero

Studenții români au câștigat medalia de aur în cadrul competiției „Formula Student” din Portugalia, unde s-au clasat pe primul loc, după 5 probe de concurs.

Timp de 8 luni, studenți de la mai multe facultăți ai Universității Transilvania din Brașov au conceput de la zero o mașină de curse și au pregătit-o pentru competițiile internaționale. La finalul lunii iulie a fost lansat cel de-al 14-lea monopost realizat de echipa BlueStreamline și care săptămâna aceasta a fost vedetă la competiția „Formula Student” din Portugalia, a informat Universitatea Transilvania din Brașov.

Potrivit sursei citate, la linia de start s-au aliniat 16 universități din 7 țări europene. În total au fost 5 probe pe care studenții le-au parcurs: proba de accelerație, unde s-au clasat primii, proba de autocross, unde au fost pe locul doi, skid pad – locul 3, anduranță – locul 1, eficiență – locul 1.

La final, în clasamentul general, echipa BlueStreamline a Universității Transilvania din Brașov s-a clasat pe prima poziție. În plus, a primit și premiul special „Formula Student Portugal”.

Acest loc 1 este cu atât mai valoros, cu cât vine exact în anul în care echipa BlueStreamline împlinește un deceniu și jumătate de existență, notează sursa citată.

„Mă bucur că alături de cei 12 studenți am reușit să dezvoltăm un monopost care la anumite capitole a depășit performanțele mașinilor de curse dezvoltate de universități de top din Europa. Nu a fost doar muncă inginerească, a fost și este în continuare o muncă de echipă, pasiune și multe ore petrecute în atelierul de pe Colina Universității. De 15 ani BlueStreamline este și o rampă de lansare pentru studenți, în industria automotive și nu numai”, a declarat conf. dr. ing. Mihai Comșiț, coordonatorul echipei BlueStreamline.

Echipa BlueStreamline din acest an este formată din următorii studenți ai Universității Transilvania din Brașov:

Ardelean Raul Daniel – Facultatea de Inginerie Mecanică

Benedek Oliver – Facultatea de Design de produs și Mediu

Buduleci Bogdan Ștefan – Facultatea de Design de produs și Mediu

Buga Mihail – Facultatea de Inginerie electrică și știința calculatoarelor

Chindea Cosmin- Mihai – Facultatea de Matematică și Informatică

Dumitru Radu – Facultatea de Inginerie mecanică

Kheddoo Trivedi – Facultatea de Inginerie mecanică

Luchian Mihai – Facultatea de Matematică și Informatică

Marciu Alexandru-Daniel – Facultatea de Inginerie tehnologică și management industrial

Negrescu Florin-Daniel – Facultatea de Inginerie mecanică

Niculcea Mircea- Andrei – Facultatea de Inginerie electrică și știința calculatoarelor

Tănase Mihai-Alexandru-Lucian – Facultatea de Inginerie tehnologică și management industrial

Competiția din Portugalia s-a desfășurat în perioada 1-5 august, pe circuitul „Kartodromo Castelo Branco”. Pentru echipa BlueStreamline urmează încă două competiții în această vară, pe circuitele din Spania și din Croația.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate