joi, februarie 2, 2023
ACTUALITATEParlamentul European a votat o rezoluție pentru înființarea unui tribunal pentru crimele...

Parlamentul European a votat o rezoluție pentru înființarea unui tribunal pentru crimele de război ale Rusiei împotriva Ucrainei

Potrivit Ukrinform, Parlamentul European a aprobat o rezoluţie în sprijinul acţiunii de înfiinţare a unui tribunal internaţional care să-i aducă în faţa justiţiei pe toţi cei responsabili pentru crima de agresiune împotriva Ucrainei, informează Epochtimes-romania.com.

Potrivit sursei citate, rezoluţia a fost adoptată cu 472 de voturi pentru, 19 împotrivă şi 33 de abţineri.

Conform documentului, Parlamentul European atenţionează conducerea instituţiilor europene şi a statelor membre despre necesitatea şi urgenţa înfiinţării unui tribunal special pentru urmărirea penală a crimei de agresiune împotriva Ucrainei comisă de conducerea politică şi militară a Federaţiei Ruse şi a aliaţilor săi.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, deCarrieLukas vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Totodată, se consideră că un astfel de tribunal ar trebui să fie înfiinţat pe baza unui acord internaţional între ţări care au aceleaşi opinii, cu sprijinul Adunării Generale a ONU.

Înfiinţarea unui tribunal ar umple, potrivit deputaţilor europeni, un vid în justiţia penală internaţională şi ar completa eforturile de investigare ale Curţii Penale Internaţionale, deoarece în prezent nu poate investiga crimele de agresiune când vine vorba de Ucraina.

Deşi modalităţile exacte şi componenţa tribunalului special urmează să fie stabilite, europarlamentarii subliniază că acesta trebuie să aibă competenţa de a-l investiga nu numai pe Vladimir Putin şi conducerea politică şi militară a Rusiei, ci şi pe Alexander Lukaşenko şi pe prietenii săi din Bielorusia.

Parlamentul European crede cu tărie că înfiinţarea unui tribunal special ar transmite un semnal foarte clar atât societăţii ruse, cât şi comunităţii internaţionale, că preşedintele Putin şi conducerea rusă în general pot fi condamnaţi pentru crima de agresiune din Ucraina.

Deputaţii subliniază că nu mai este fezabil ca Federaţia Rusă, sub conducerea lui Putin, să revină la afaceri normale cu Occidentul.

După cum se menţionează în rezoluţie, Federaţia Rusă a fost recunoscută ca stat sponsor al terorismului şi ca stat care utilizează mijloace de terorism. Agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei este o încălcare flagrantă a tuturor normelor actuale ale dreptului internaţional şi a Cartei ONU.

 

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate