miercuri, mai 22, 2024
ACTUALITATEAgenția ONU pentru Refugiați deplânge faptul că statele europene resping tot mai...

Agenția ONU pentru Refugiați deplânge faptul că statele europene resping tot mai mulți migranți. Comisarul European pentru Afaceri Interne al UE nu vrea o situație „otrăvitoare” precum ar fi creat în SUA Donald Trump

Agenţia ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) şi-a exprimat îngrijorarea despre faptul că tot mai multe ţări europene care întorc înapoi refugiaţi şi solicitanţi de azil la frontierele lor maritime şi terestre, potrivit dpa.

„UNHCR a primit un flux continuu de rapoarte potrivit cărora unele state europene restricţionează accesul la azil, returnează oamenii după ce au ajuns pe teritoriul lor sau în apele lor teritoriale şi recurg la violenţă împotriva acestora la graniţe”, a declarat Gillian Triggs, adjunctă a Înaltului comisar al UNHCR pentru protecţia refugiaţilor, informează Agerpres.

Aceasta pare să fie o practică sistematică, a spus ea. Migranţii sosiţi cu ambarcaţiuni sunt retrimiși în larg, iar cei care reuşesc să ajungă la ţărm sunt împinşi înapoi în ambarcaţiuni şi obligați sa plece.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Triggs nu a dat numele niciunei ţări care ar recurge la astfel de practici. Dar în trecut, unii refugiaţi au semnalat acest tip de comportament din partea gărzilor de coastă greceşti, notează dpa. Grecia s-a confruntat cu o criză majoră de refugiați, doar în 2019 ajungând aici peste 75.000 de oameni.

Persoane care au depăşit frontiere terestre au fost, de asemenea, respinse fără ca cineva să verifice dacă au nevoie de protecţie, potrivit UNHCR.

Agenţia ONU, cu sediul la Geneva, a adăugat că fiecare caz trebuie evaluat individual, conform Convenţiei privind refugiaţii şi legislaţiei Uniunii Europene.

UNHCR consideră că cei 95.000 de oameni care au sosit în 2020 în Uniunea Europeană sunt puțini și că statele membre ar trebui să găsească situația drept „gestionabilă”.

Agenția ONU a cerut statelor membre să fie solidare cu statele care-si asumă mai mulți refugiați. Comisarul European pentru afaceri interne al UE, Ylva Johansson, a lansat un apel la o discuție „obiectivă” asupra migrației.

„Migraţia este normală. Dezbaterea poate fi uneori toxică. În calitate de politicieni avem responsabilitatea să ne debarasăm de această otravă”, a declarat ea, în contextul în care UE organizează joi o videoconferinţă cu privire la reforma azilului. Johansson a prezentat o nouă propunere pe această temă în septembrie, scrie Agerpres.

Ea a explicat că otrăvitor reprezintă modul în care fostul Președinte Donald Trump a gestionat problema migrației, prin întărirea granițelor naționale.

„Am văzut cu toţii evenimentele de la Washington DC. Aceasta se întâmplă când otrava este lăsată să infecteze un organism. Nu putem lăsa ca aceasta să se întâmple aici”, a afirmat comisarul european, adăugând că există „voci pragmatice rezonabile în jurul mesei” printre miniștrii de interne ai UE.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Păstura crudă și și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE