duminică, iulie 21, 2024
ACTUALITATEMinistrul Finanţelor ameninţă cu FMI-ul dacă nu vor fi acceptate măsurile fiscale...

Ministrul Finanţelor ameninţă cu FMI-ul dacă nu vor fi acceptate măsurile fiscale anunţate

Marcel Boloş, ministrul Finanţelor, a anunţat că dacă România nu face reforme fiscale dure, riscă să ajungă într-o criză similară cu cea din 2010 şi să apeleze la ajutorul Fondului Monetar Internaţional (FMI).

„Dacă nu luăm măsurile acestea, am ajunge ca în situaţia din 2010”, a spus Boloş la Digi24, cu referire la criza financiară din 2010, când România a trebuit să ia măsuri dure de austeritate pentru a reface încrederea pieţelor.

El a făcut referire şi la un eventual acord cu FMI, exact ca în 2010, dacă România nu face reformele necesare pentru a micşora deficitul bugetar, adăugând că a ameninţat cu demisia dacă nu va fi sprijinit pentru a face reformele.

Întrebat dacă a ameninţat cu demisia, Boloş a spus la Digi24.ro că „da, am spus acest lucru. Ministrul de finanţe are o responsabilitate anume. A fost o discuţie verbală. Am spus că dacă noi la nivel intern nu suntem în măsură să luăm aceste măsuri, atunci vom apela la ajutor extern, la FMI. În domeniul Finanţelor nu poţi să te joci cu finanţele României. Chiar dacă sunt dur uneori, trebuie să spun adevărul. Am dorit să-mi dau demisia pentru că nu pot să avansez cu niciuna dintre măsurile discutate. Cu mare greutate Ministerul de Finanţe ţine deficitul sub control. Vreau să spun apăsat că simulările făcut de CE pentru noi nu arată deloc bine. Deficitul bugetar ajunge la cote alarmante, ne-au spus ce ne aşteaptă, suspendarea fondurilor europene, toate, şi din politica de coeziune şi din PNRR. Nu e o noutate. Să le suspende până intrăm în normalitate. Ticăie ceasul”.

Ministrul Finanţelor a mai spus că deficitul bugetar al României va ajunge la 6,87% din PIB dacă nu va lua măsurile fiscale.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. noroc cu Catu ca a furat cat a putut cu starile de urgenta, a facut deficit 10-15% cumparand izolete, masti, teste covid fake si vaccinuri, iar nota de plata a lasat-o pt astia. Atunci nu mai zicea nimic comisia ca e deficit excesiv, acum la 6% e problema.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE