miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATEMinistrul Educației anunță proiectul „Big Brother”: Școlile vor putea instala sisteme de...

Ministrul Educației anunță proiectul „Big Brother”: Școlile vor putea instala sisteme de supraveghere audio-video FĂRĂ acordul elevilor, părinților sau profesorilor

Ministrul Educației, Ligia Deca, a prezentat luni un proiect de lege conform căruia școlile vor putea instala sisteme de supraveghere audio-video fără să aibă nevoie de acordul elevilor, părinților sau profesorilor, informează Mediafax, conform știripesurse.

„Pe lângă activitățile de prevenție, este important ca în cazurile de violență să putem afla adevărul vizavi de ce se întâmplă, de faptele reclamate. Prin urmare, am considerat necesară modificarea cadrului legislativ pentru ca școlile să poată decide instalarea sistemelor de supraveghere audio-video pentru asigurarea pazei și protecției persoanelor și a bunurilor, precum și ca măsură de prevenție a actelor de violență ce pot apărarea în spațiul școlar”, a anunțat Ligia Deca.

Până acum, legislația permite școlii supravegherea audio-video doar după consultarea cadrelor didactice, a părinților sau elevilor majori.

„Modificarea propusă în proiectul de ordonanță de urgență dă școlii posibilitatea de a decide în interesul comunității și, sigur în funcție de specific, fără a mai fi condiționată de acordul părinților sau al cadrelor didactice. Practic, școlile care au instalat un sistem de supraveghere audio-video monitorizează activitatea din sălile de clasă și își asumă răspunderea prentru respectarea prevederilor privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal”, a explicat ministrul Educației.

„Am încredere că atât profesorii, cât și părinții și elevii majori, de al căror acord era nevoie anterior, vor înțelege necesitatea ei. Este o măsură prin care se asigură securitatea copiilor și a tututor celor care sunt în preajma lor în unitățile de învățământ”, a declarat ministrul.

Ligia Deca a spus că aceste înregistrări vor putea fi folosite numai în scopul investigării sesizărilor de violență sau furt, nu și pentru evaluarea profesională a cadrelor didactice.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE