marți, decembrie 5, 2023
ACTUALITATEMarea Britanie: Sistemul public de sănătate a îngrozit copiii cu o reclamă...

Marea Britanie: Sistemul public de sănătate a îngrozit copiii cu o reclamă în care îl arată pe Moș Crăciun gata să moară de covid

O reclamă care caută să „sărbătorească staff-ul și voluntarii” Sistemului de sănătate britanic (NHS) și felul în care aceștia s-au comportat în timpul pandemiei a îngrozit opinia publică din această țară, după ce în clipul respectiv copiii au putut vedea cum Moș Crăciun este pe moarte din cauza covidului. Critici acestui clip susțin că „îi va speria în ultimul hal pe cei mici”, scrie Daily Mail.

Filmul, intitulat „Darul” arată un om bătrân inconștient și cu o mască de oxigen pe un pat de spital, în timp ce medicii NHS încearcă să-l resusciteze.

Ulterior, din clip rezultă că este Moș Crăciun, care a fost îngrijit și înzdrăvenit de către medicii și staff-ul NHS.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Deși nu este explicit, prezența măștii de oxigen și tuburilor a dat de înțeles privitorilor că este vorba de coronavirus, ceea ce i-a îngrozit pe părinții copiilor care au apucat să vadă reclama.

Cei mici au izbucnit în plâns la gândul că Moș Crăciun ar putea muri, iar părinții au cerut retragerea clipului, pe motiv că copiii ar trebui lăsați să se bucure de Sărbători „fără a se gândi la problemele adulților”.

Clipul îl arată pe omul bătrân cu barbă trezindu-se cu tuburi de oxigen pe față, în timp ce o asistentă cu mască pe față îl întreabă cum se simte.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Mai rău, „Moșul” este filmat cum se deplasează cu ajutorul unui scaun cu rotile, iar ulterior primește o felicitare de la „Rudy”, o aluzie la renul Rudolf. Apoi, identitatea personajului este clară după ce bătrânul este arătat în timp ce răspunde la scrisori adresate lui Moș Crăciun.

În ultima scenă a reclamei, asistenta care l-a îngrijit pe Moș Crăciun, primește un dar însoțit de o notă: „Mulțumesc pentru tot ce-ai făcut pentru noi”, semnată „Moș Crăciun”.

Zoe Clews, un terapeut britanic, a declarat pentru Daily Mail că „ultimul lucru de care copiii au nevoie în acest sfârșit de ani este teama că ar putea muri Moș Crăciun”, într-un an în care au suferit oricum îngrozitor.

Un cititor a scris „O idee dezgustătoare, care țintește fricile celor mai mici. Un auto-gol masiv”, iar un altul a afirmat „Numai psihopații ar putea face așa ceva copiilor doar pentru a le manipula fricile și conformismul”.

Reamintim că NHS este același sistem care a refuzat transferul micuțului Alfie Evans în altă țară, pentru tratament, deoarece a considerat că nu mai are nicio șansă, lăsându-l să moară în spitalele pe care le administrează.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate