ACTUALITATELiderul mondial, Novak Djokovici, descalificat de la US Open după ce a...

Liderul mondial, Novak Djokovici, descalificat de la US Open după ce a lovit fără intenție, cu mingea, o arbitră

Locul 1 ATP, sârbul Novak Djokovici a fost descalificat de la US Open, duminică seara, după ce a lovit o arbitră cu mingea.

În primul set al meciului disputat împotriva spaniolului Pablo Carreño Busta,  Djokovici liderul ATP a trimis mingea în spate, fără să se uite,  iar aceasta a lovit o arbitră de linie.

Sârbul mai făcuse un gest asemănător şi înainte, doar că nu a nimerit pe nimeni, lovind doar panourile cu reclame.

Incidentul s-a produs la scorul de 6-5 pentru spaniol, după ce sârbul abia îşi pierduse serviciul.

După ce a fost lovită, arbitra a căzut, iar Djokovici a venit imediat după ea

Arbitrul principal, Soeren Friemel, a decis imediat după incident excluderea sârbului din turneu.

„Nu trebuie să meargă la spital pentru asta. O să mă descalifici? E cariera mea, e grand slam, e terenul central”, a fost reacția tenismenului sârb.

Novak Djokovici era principalul favorit de la US Open. Recent, Djokovici anunțase că demisionează din „Consiliul jucătorilor”, un organism al ATP, pentru a crea o „Asociație a Jucătorilor Profesioniști de Tenis”.

Sârbul a invocat faptul că acel consiliu era ineficient și nu reprezenta interesele sportivilor, ceea ce evident nu a convenit ATP.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...