ACTUALITATE Liderul mondial, Novak Djokovici, descalificat de la US Open după ce a...

Liderul mondial, Novak Djokovici, descalificat de la US Open după ce a lovit fără intenție, cu mingea, o arbitră

Locul 1 ATP, sârbul Novak Djokovici a fost descalificat de la US Open, duminică seara, după ce a lovit o arbitră cu mingea.

În primul set al meciului disputat împotriva spaniolului Pablo Carreño Busta,  Djokovici liderul ATP a trimis mingea în spate, fără să se uite,  iar aceasta a lovit o arbitră de linie.

Sârbul mai făcuse un gest asemănător şi înainte, doar că nu a nimerit pe nimeni, lovind doar panourile cu reclame.

Incidentul s-a produs la scorul de 6-5 pentru spaniol, după ce sârbul abia îşi pierduse serviciul.

După ce a fost lovită, arbitra a căzut, iar Djokovici a venit imediat după ea

Arbitrul principal, Soeren Friemel, a decis imediat după incident excluderea sârbului din turneu.

„Nu trebuie să meargă la spital pentru asta. O să mă descalifici? E cariera mea, e grand slam, e terenul central”, a fost reacția tenismenului sârb.

Novak Djokovici era principalul favorit de la US Open. Recent, Djokovici anunțase că demisionează din „Consiliul jucătorilor”, un organism al ATP, pentru a crea o „Asociație a Jucătorilor Profesioniști de Tenis”.

Sârbul a invocat faptul că acel consiliu era ineficient și nu reprezenta interesele sportivilor, ceea ce evident nu a convenit ATP.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzelor conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 1.885 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Articole relaționate

Cele mai citite