joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATEJurnalistul american Tucker Carlson: Ori vaccinurile funcționează, ori nu. Dacă funcționează, de...

Jurnalistul american Tucker Carlson: Ori vaccinurile funcționează, ori nu. Dacă funcționează, de ce celor vaccinați li se interzice întoarcerea la normal?

Jurnalistul american Tucker Carlson se întreabă dacă vaccinurile sunt sigure și eficiente, așa cum susțin autoritățile de peste Ocean. Urmăriți, mai jos, segmentul de emisiune cu subtitrare in limba română.

Întrebările sale vin după ce oficialii americani au decis să oprească vaccinarea cu vaccinul Johnson & Johnson, deoarece la șase persoane au apărut cheaguri de sânge, existând inclusiv un deces.

După ce li s-a spus tuturor că trebuie să primească vaccinul, că vaccinarea este „mai importantă decât cursa spre lună”, oficialii din domeniul sănătății le spun oamenilor că, chiar dacă sunt complet vaccinați, trebuie să evite aglomerația și să poarte măști.

Nu ne-am așteptat deloc”, a spus Carlson. „Dacă vaccinurile funcționează, de ce vaccinaților le este interzis să ducă o viață normală?

Este un „adevărat mister al sănătății publice”, a spus Carlson, adăugând: „Fie funcționează, fie nu. Dar vaccinul nu poate fi simultan „extrem de eficient” și, în același timp, nu restabilește viața oamenilor la normal”.

În ceea ce privește jurnaliștii care pun aceste întrebări în numele publicului, uitați de asta, a spus Carlson. „Jurnaliștii au decis că sarcina lor este să aplice regulile regimului, indiferent de cât de des se modifică aceste reguli.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Transcriptul emisiunii

Bună seara si bine ați venit!

Am auzit foarte multe despre vaccinul anti coronavirus de-a lungul ultimelor luni. Este o realizare uriașă dpdv științific, ceva de care toți americanii pot fi mândri. Dar acesta nu este contextul în care am auzit de acesta. Primul discurs al lui Joe Biden către țară îndeamnă întreaga populație să facă acest vaccin, imediat. De atunci, o armată de celebrități cântă acest refren, încontinuu: Faceți vaccinul! Faceți vaccinul! Faceți vaccinul! Bine, îl vom face. Nu suntem contra vaccinului, in principiu. Ca fiecare american, suntem recunoscători vaccinelor.

Dar înainte să îl facem pe aceasta câteva întrebări despre acest vaccin anume. Sunt două lucruri pe care am vrea să le aflăm și nici unul nu are nimic de-a face cu câți sportivi profesioniști sau staruri Netflix s-au vaccinat până acum. Nu ne interesează. Este irelevant. Iată ce este relevant. Prima întrebare: este vaccinul sigur? A doua întrebare: este eficient? Sigur și eficient, Asta e tot ce contează. Așadar, să le luam în ordine.

Din momentul primelor livrări făcute în SUA, am fost asigurați că ăsta ar fi cel mai sigur vaccin pe care știința l-a produs vreodată. Riscurile vaccinării erau atât de mici că le putem ignora total. Citez: „cel mai rău lucru ce se poate întâmpla este o reacție alergică.” Testele clinice, ne-au spus, nu au evidențiat deloc posibilitatea ca vaccinul poate fi cauza unor amenințări asupra vieții. În februarie, o specialistă în boli infecțioase explica că Johnson & Johnson este un vaccin deosebit de sigur. Esențial, spunea ea, este că nimeni din cei vaccinați cu acesta nu a murit din cauza Covid-ului. Sigur, din câte știm, asta este incă valid. Acest vaccin nu cauzează Covid. Dar nu aceasta era problema de fond sau sfârșitul poveștii. De fapt, acum știm că există oameni care s-au imbolnavit grav de la injectarea cu acest vaccin, vaccinul Johnson & Johnson.

Unii pacienți care l-au făcut au dezvoltat răspunsuri complexe ale sistemului imunitar, încă foarte puțin înțelese științific. Corpul lor a oprit brusc producția de trombocite active, în sânge rezultând sângerări și coagulare periculoasă a sângelui. Conform FDA, cel puțin 6 tinere au experimentat acest tip de răspuns la vaccinul Johnson & Johnson. Una din ele, o femeie de 45 de ani din Virginia a murit de accident vascular, la 2 săptămâni după vaccinare.

O altă femeie, care aparent trăiește în Nebraska se află în condiție critică, într-un spital. Asta este cam tot ceea ce știm. Guvernul nu ne-a spus mai multe. Ce înseamnă exact, cât de important este? Dacă ți s-ar întâmpla ție sau unei persoane dragi, ar fi extrem de important. Dar iată contextul dpdv statistic. 7 milioane de americani au fost vaccinați cu Johnson & Johnson, până acum. Știm ca 6 dintre ei au dezvoltat o tulburare de coagulare a sângelui, ca urmare a vaccinării. Prin comparație, pentru context, unele versiuni ale pilulei anticoncepționale sunt suspectate drept cauza apariției cheagurilor de sânge la o femeie din 1000. Aceasta este o rată mult mai mare decât în cazul vaccinului J&J, așadar, de ce îngrijorarea legată de acest vaccin?

Deoarece sunt motive să credem că nu acelea sunt cifrele reale. În realitate, numărul celor afectați este posibil să fie mult mai mare. De ce suspectăm acest lucru? Ei bine, în această dimineață, autoritățile federale din sănătate, inclusiv FDA și CDC, au indicat guvernelor statelor să oprească administrarea vaccinului Johnson & Johnson. Conform lui Tony Fauci, interdicția poate fi permanentizată.

Confirmați posibilitatea ca acest vaccin să fie interzis total pe piață? Confirmați posibilitatea ca – vă mai așteptați să fie re-introdus?

Cred că ar fi prematur să comentăm acest fapt și acesta este motivul pentru care s-a făcut o pauză ca să se poată studia mai îndeaproape, cu atenție, să se uite la fiecare … Dacă de fapt … Nu aș dori să speculez asupra a ce s-ar întâmpla.

Observați formularea cheie acolo. Este prematur, nu vreau să speculez, zice omul care trăiește din acest gen de speculații. În declarația de mai înainte, Tony Fauci ne cere să credem ceva chiar uimitor, dacă vă gândiți bine. Luni de zile, el și restul conducerii sănătății publice au bătut la cap întreaga țară cu privire la vaccinare. Pretind că vaccinarea este 100% sigură. Asta ne-au tot spus până mai ieri. Iar acum Fauci vine și face declarația anterioară despre vaccinul Johnson & Johnson. A vătămat sănătatea a șase (!) persoane. Dacă asta ar fi adevărat, ar face acel vaccin mult mai sigur, nu numai decât pilulele de control a nașterii, dar mult mai sigur de decât multe alte vaccinuri pe care le-am distribuit în trecut.

Deoarece a vătămat 6 (!) persoane din 7 milioane, trebuie să oprim imediat utilizarea acestuia. Vi se pare ca are vreun sens chestiunea asta? Nu, cu adevărat nu are. Se pare că se petrec, de fapt, alte lucruri. Este posibil ca acest vaccin să fie mult mai periculos decât indică ei că este.

Astăzi, autoritățile federale par să recunoască asta. Au remarcat că este ușor pentru medici să treacă cu vederea legătura între vaccin și bolile sângelui cauzate de acesta. Acest lucru este posibil să se întâmple. Vaccinul Johnson & Johnson este structurat foarte asemănător cu vaccinul Astrazeneca care utilizează și el tehnologia ADN. In toată Europa, vaccinul Astrazeneca a fost legat de coagularea sângelui la o rată de aproximativ unul din 100.000 pacienți. Câțiva oameni au murit din cauza vaccinului. Și, iată de ce, o parte a țărilor avansate inclusiv Marea Britanie, Danemarca, Canada, Germania și Filipine, au limitat sau interzis utilizarea vaccinului Astrazeneca. Autoritățile din SUA bănuiesc că vaccinul Johnson & Johnson a cauzat reacții adverse, la o rată similară.

Nu știm răspunsul clar pentru că nu ne-au spus. Cunoaștem modul cum țara aceasta păstrează socoteala americanilor care sunt vătămați de vaccinuri, un sistem de raportare a efectelor adverse ale vaccinului (VAERS) un sistem notoriu pentru inexactitate – orice medic îți poate confirma. Dar nimeni nu pare să-și dorească îmbunătățirea lui. Birocrația din sănătatea publică nu este deloc interesată să cunoască toate detaliile. În ianuarie, „New York Times” raporta că un obstretician a murit de hemoragie cerebrală, al doar cateva zile de la vaccinare, cu alt vaccin – cel al Pfizer. Se pare că există o potențială legătură între acel vaccin și moartea lui. La acel moment, autoritățile de la CDC spuneau că vor investiga moartea sa. Totuși, până azi, nu au emis niciun comunicat despre caz. Uneori aceste investigații necesită timp, și, de fapt, chiar au întocmit un raport. Această atitudine nu înseamnă că autoritățile ascund ceva, însă este totuși ciudat, de vreme ce, în tot acest timp, Guvernul federal încurajează întreaga populație a americii să-si facă vaccinul imediat.

Prin urmare, înțelegerea potențialelor efecte adverse ar fi acum o prioritate maximă. Dar este clar că nu este. În povestea despre vaccinul J & J, în această dimineață, Axios raporta că administrația Biden este îngrijorată că retragerea de pe piață a vaccinului ar putea încuraja – citez – „ezitare în privința vaccinării”, cu alte cuvinte, nu dezvăluim populației că este periculos pentru sănătate, pentru că s-ar putea să nu se mai vaccineze. Această atitudine nu este deloc încurajatoare.

Toate aceste fapte conduc la a doua întrebare centrală, este vaccinul eficient, chiar funcționează? Desigur că funcționează, doar se promovează asiduu vaccinarea întregii populații. De asta campania de vaccinare este atât de importantă, Deoarece funcționează. Președintele însuși ne-a spus asta. Lucrul amuzant este, dacă sunteți atenți, autoritățile nu mai susțin asta, în momentul de față. Nu îți mai repetă cât de eficient este vaccinul, acum susțin chiar contrariul. Iată pe noul director al CDC vorbind ieri, despre vaccin. Privește aici.

Deci, când ai o situație acută, număr extraordinar de cazuri probabil în Michigan, răspunsul nu este neapărat să dai un vaccin, de fapt, știm că va avea un efect întârziat. Soluția la ce se întâmplă este carantina, înapoi la chestiunile de bază, la ce făceam astă primăvară … Astă vară, și să închidem [carantinăm].

Așadar, acum autoritățile ne spun că vaccinul are un efect întârziat. Ok, să zicem că e întârziat. Cu cât timp? Nu ne spun. Ceea ce ne tot spun este că trebuie să carantinăm iar, așa cum procedam anul trecut înainte să avem un vaccin. Dar acum avem vaccinul, așadar, de ce să carantinăm iară? Ce se întamplă aici? Nu suntem siguri, ce știm sigur este că ceea ce ați auzit nu este știință.

Există o mulțime de dovezi care contrazic flagrant ceea ce directorul CDC ne spunea mai devreme. De exemplu, in mai, statul Texas a anulat carantina cat și obligativitatea purtării măștii. Guvernatorul Californiei considera această mișcare total greșită, „Vanity Fair”, credeți sau nu, era odinioară o revistă, a publicat o poveste cu titlul „Guvernatorul republican celebrează Covid-ul cu un plan îndrăzneț de ucidere a încă jumătate de milion de americani”. Tony Fauci, care încă citește „Vanity Fair”, era de acord: „este inexplicabil de ce ai vrea să dai înapoi acum.” Inexplicabil?!

Ei bine, există o explicație: avem un vaccin. Nu asta era ideea cu vaccinul, să oprim carantina și să revenim la ​​viața normală? Bla, bla, ciocu’ mic! Un epidemiolog a sărit imediat sa-l susțină pe Fauci. Citez: „mă simt de-a dreptul trist. Există persoane care se vor îmbolnăvi si vor muri din cauza unor infecții evitabile pe care le vor lua în următoarele săptămâni. Demoralizant.”

La CDC, directoarea Rochelle Walensky le spunea americanilor să ignore efectele promise ale vaccinării pe care a impus-o. „Vă rog să mă ascultați bine, scria ea. La acest nivel de explozie a cazurilor riscăm să pierdem complet terenul câștigat cu greu pană acum. Sunt foarte îngrijorată că multe state dau înapoi și opresc măsurile pe care noi le-am recomandat pentru protecția populației în fața Covid-19.”

Care măsuri, apropo, nu ajută. Demonstrabil, vaccinul se presupunea că va rezola totul dar nu a făcut-o. Ce se întâmplă aici și, mai ales, ce urmează? Ce ne spun datele mai exact? În Texas, rata de spitalizare nu a crescut. A înregistrat scăderi record, datele acum pe ecranul dumneavoastră, cazurile s-au redus constant în Texas, în ultima lună. Scăderea este de aproximativ 30%, Texas este la coada clasamentului, din toate 50 de state, la cazuri, și decesele zilnice covid au scăzut substanțial. Așadar, Tony Fauci a fost întrebat: cum e posibil așa ceva? Cum explicați acesta? Fauci nu a putut explica. „Nu sunt prea sigur, spunea Fauci, probabil fac lucruri în aer liber.”

Poate… Poate s-au vaccinat. Nu asta era ideea? Dar Fauci nu indică că vaccinarea ar da rezultate. Dubios. Ne arată asta că el crede că vaccinul este ineficient? Se pare că asta gândește. Iată-l aici spunând-ți că, deși te-ai vaccinat, tot nu îți este permis să ieși la restaurant sau în baruri, viața ta nu se poate schimba deloc.

Mâncat și băut în interiorul restaurantelor, este aceasta ok?

Nu, încă nu este ok motivul simplu este că nivelul de infecție, dinamica infecției în comunitate sunt încă la cote înalte și dacă sunteți vaccinați, amintiți-vă că încă trebuie să fiți atenți și nu mergeți în aglomerări, în special în locuri închise, unde oamenii nu poartă măști.

Asta nu e deloc ce așteptam, dar deloc. Dar CDC a afirmat că Tony Fauci are dreptate. În conformitate cu noile îndrumări CDC, după ce ai fost vaccinat, tot nu poți „să participi la adunări medii sau mari.” Au recomandat și continuarea purtării măștii când ieși afară. Cât vor continua aceste lucruri? Experții spun nu este prea clar când va fi considerat ok ca oamenii vaccinați să nu mai poarte măști. La un moment dat – nimeni nu întreabă dar toți ar trebui să o facă: despre ce este vorba aici?

Dacă vaccinurile funcționează, de ce oamenilor vaccinați le e interzisă revenirea la o viață normală? Sincer, care este răspunsul? Nu are nici un sens. Dacă vaccinul este eficient nu sunt motive ca cei vaccinați să mai poarte măști sau să evite contactul fizic. Sau poate nu funcționează și ei nu ne spun asta. Ați urî să considerați că e așa, mai ales dacă ați făcut 2 rapeluri, dar ce altă explicație potențială avem? Nu ne putem gândi la una. Primul ministru al Canadei a decis – după îndelungă reflecție- vaccinul nu funcționează. Știm că e asa pentru că chiar el a spus-o. Priviți!

Este important să lucrăm pe fapte și pe înțelegerea științei în cele ce ne interesează. Știm că Marea Britanie este înaintea tuturor în campania de vaccinare și încă mai mențin restricții puternice și se confruntă cu un al 3-lea val de infecții. Vaccinările singure nu sunt suficiente pentru a fi in siguranță. Trebuie să dezvoltam tipare de comportament corecte, să facem lucruri pe care conservatorii nu întotdeauna le fac cum trebuie ca purtarea măștilor, păstrarea distanței respectarea regulilor de sănătate publică.

Liderul Canadei, aliatul nostru cel mai apropiat, doar ce a explicat la televiziune că, în conformitate cu știința, vaccinarea nu poate opri Covidul. Dacă asta e adevărat, de ce impun ca toată lumea să facă vaccinul? Este fie una adevărată, fie cealaltă. Fie funcționează, fie nu, dar vaccinul nu poate fi simultan extra eficient, dar fără să aducă viața oamenilor la normal. Așa ceva nu are niciun sens. Medicii nu spun să evitați apa fântânilor după ce faceți vaccinul anti-polio. Nu trebuie să vă spună așa ceva, deoarece vaccinul polio funcționează! Așadar, avem de-a face cu un mister al sănătății publice aici, în inima celei mai agresive campanii de vaccinare din istoria țării.

V-ați gândi că un jurnalist ar putea petrece mai mult timp analizând aceste lucruri, pentru public? Nu ăsta este rolul jurnalismului? Este o știre importantă, majoră, care este răspunsul jurnaliștilor? Că nu este jobul lor. Reporterii au decis că rolul lor este de a aplica regulile regimului oricare ar fi acestea și oricum s-ar modifica aceste reguli. În weekend, un tip ciudat la CNN cerea ca Fox News să producă selfiuri cu vaccinarea personalului ca să demonstrăm obediența noastră în fața administrației Biden. Dacă nu ați văzut acest clip, răsfățați-vă.

Cred că este important să vedem reporterii tv, personalitățile, afișându-se în timp ce sunt vaccinați. Am văzut o mulțime de selfiuri ale oamenilor care se vaccinau la multe posturi tv diferite, o adevărată inspirație să îi vezi. De ce credeți că n-am văzut cele mai mari vedete ale Fox News vaccinându-se sau arătând-ne selfiurile lor cu vaccinarea?

Unde sunt selfiurile cu vaccinarea, zice individul? Toți le fac, până si copii fac astfel de selfiuri. „The Today Show” a făcut selfiuri, tu de ce nu faci? Hilar. Dacă administrația Biden anunță mâine că 350 de milioane de americani trebuie să-și bage microcipuri în urechi, ca să oprească răspândirea Covid, CNN ți-ar cere selfiuri cu microciparea pentru a dovedi că ai cipul. Nu e de mirare că nimeni nu mai are încredere în massmedia de azi. Nu e de mirare că paranoia e în creștere. Această atitudine este extrem de contraproductivă. Dacă vrei ca oamenii să aibă încredere în știința legitimă – și toți vrem asta, trebuie să fii tu legitim. Trebuie să oprești politizarea științei și să nu mai minți încontinuu. Trebuie să dai răspuns întrebărilor esențiale. Dacă ești om de știință, trebuie să acționezi ca unul, nu trebuie să te comporți ca un propagandist, și așa, poate oamenii te vor crede. Asta este fix opusul a ce se întâmplă acum.

Acum 3 zile, cnn a dat o știre în care se plângea că unii membrii ai forțelor militare – și găsesc asta greu de crezut – au refuzat vaccinul corona – și asta i-a înfuriat pe cei de la CNN. „Aproape 40% din militari au declinat vaccinul covid-19″ a chițăit CNN-ul. Din păcate, zice CNN, vaccinarea nu poate fi obligatorie pentru militari, din cauză că vaccinul are numai autorizație de utilizare de urgență de la FDA. Păcat, probabil ar fi trebuit să facă obligatoriu vaccinul J & J. Obligați fiecare militar să … Dar, stai, tocmai l-au scos de pe piață. Poate lasăm oamenii de știință să lucreze și oamenii să decidă singuri. Corpurile lor, alegerea lor. La postul MSNBC, super reporterii și-au dat seama ce se întâmplă cu militarii. Au descoperit că militarii sunt rasiști. Urmăresc știrile la Fox News, conduc mașini puternice și de asta manifestă reticență la vaccin.

Vreau să vă întreb pe amândoi despre massmedia de dreapta și influența lor pe … În impulsionarea vederilor rasiste sau intolerante ceea ce este doar o reflecție a societății noastre de acum, în acest moment, în aceste vremuri. și cât din aspectele acestea …Sunt încurajate. Este acolo o problemă de propagandă? Citesc că 40% din militari nu doresc vaccinarea, observăm o creștere a extremismului. Care este rolul massmediei de dreapta în răspândirea și în hrănirea acestor vederi radicale?

Promovezi asemenea viziuni, îți pui toate acele întrebări? Despre medicamente pe care alții te îndeamnă să le iei? Mda! Dacă îți pui întrebări, ești un extremist de dreapta. Aceasta este poziția lor. Ce atâtea întrebări! Ciocu’ mic! Din fericire, SUA sunt încă o țară liberă, sau, cel puțin, mă voi preface că este liberă. Iar noi chiar avem întrebări. Întrebări foarte simple:

Este vaccinul sigur?
Este eficient?

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE