ACTUALITATEJurnalist britanic: Amenințările la adresa libertății și democrației în Europa vin de...

Jurnalist britanic: Amenințările la adresa libertății și democrației în Europa vin de la birourile de la Bruxelles

Rezultatul alegerilor parlamentare din Italia a fost întâmpinat de unii cu acuzații de „fascism”, dar acestea sunt nefondate, scrie jurnalistul britanic Tom Slater, de la Spiked.

Politica și retorica ei împotriva imigrației ilegale nu sunt suficiente pentru a o portretiza pe Giorgia Meloni drept „a doua venire a lui Mussolini”, notează jurnalistul.

„În al doilea rând, dacă există o amenințare la adresa democrației în Italia, ea nu vine din partea dreptei politice, ci din partea Uniunii Europene”, scrie Slater.

Din punctul său de vedere, Italia a fost tratată ca o colonie de către Bruxelles, iar Giorgia Meloni ar putea fi primul premier ales de popor de la Roma după 14 ani.

„Bruxelles-ul a tratat Italia ca pe o colonie glorioasă de ani de zile. A dat jos guverne capricioase, a impus dictate economice și l-a încurajat pe președintele Italiei să numească premieri nealeși, dar favorabili UE, în locul politicienilor aleși. Într-adevăr, dacă va forma noul Guvern, Meloni va deveni primul premier ales al Italiei din ultimii 14 ani. Deci, destul cu aceste vise febrile despre o întoarcere a fascismului. Amenințarea la adresa libertății și democrației în Europa de azi vine din birourile de la Bruxelles. Și cu cât realizăm mai repede asta, cu atât mai bine”, a concluzionat jurnalistul.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Iulian Capsali: Nu mai căutați apa în nisipIulian Capsali: Nu mai căutați apa în nisip
    Eșecul României în relația cu UE trebuie decontat de SRI și SIE, instituții care dirijează toată politica internă (probabil toate partidele parlamentare și multe extraparlamentare), externă, presa, și patronează dezastrul… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate