marți, iulie 16, 2024
ACTUALITATEJaponia | Rezidenții din Tokyo sunt îndemnați să poarte pulovere pe gât...

Japonia | Rezidenții din Tokyo sunt îndemnați să poarte pulovere pe gât pentru a face economie la căldură

Pentru a se feri de frig, economisind în același timp bani pe fondul creșterii prețurilor la energie, guvernatorul capitalei Tokyo, Yuriko Koike, le-a recomandat cetățenilor japonezi să poarte pulover pe gât, relatează AFP, citat de Agerpres.

Yuriko Koike, purtând ea însăși o helancă pe sub haină, i-a încurajat pe locuitorii capitalei japoneze să recurgă la haine groase pe timpul iernii, reducând în același timp facturile la electricitate.

„Încălzirea zonei gâtului are un efect termic. Eu însămi port un pulover pe gât și purtarea unei eșarfe vă ține, de asemenea, de cald. Acest lucru vă va permite să economisiți energie electrică“, le-a declarat Koike vineri jurnaliștilor.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Este una dintre modalitățile de a trece împreună peste perioada dificilă din punct de vedere energetic a iernii“, a spus ea, adăugând că președintele francez Emmanuel Macron este un fan al acestui tip de pulover.

La fel ca multe alte țări, Japonia – care își propune să obțină neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon până în 2050 – se confruntă cu o reducere a aprovizionării cu energie de la începutul războiului din Ucraina.

În august, premierul japonez Fumio Kishida a cerut relansarea industriei nucleare a țării pentru a compensa creșterea prețurilor la energia importată.

Însă o astfel de măsură ar fi probabil dificil de implementat, având în vedere dezastrul nuclear de la Fukushima din 2011, care a condus la închiderea multor reactoare din motive de siguranță.

Unsprezece ani mai târziu, 10 dintre cele 33 de reactoare nucleare ale Japoniei sunt din nou în funcțiune. Ele nu sunt operaționale pe tot parcursul anului, iar țara rămâne puternic dependentă de importurile de combustibili fosili.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE