ACTUALITATEJaponia: Legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex este neconstituțională

Japonia: Legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex este neconstituțională

Un tribunal din Japonia a decis că interzicerea căsătoriilor între persoane de același sex nu este neconstituțională, scrie Reuters. Un tribunal din Osaka a decis că interdicția japoneză privind căsătoriile între persoane de același sex nu este “neconstituțională”, ceea ce reprezintă un eșec pentru activiștii pentru promovarea LGBT.

Trei cupluri de același sex – două de sex masculin și unul de sex feminin – au înaintat cazul la tribunalul districtual din Osaka, fiind doar al doilea caz în care această problemă este dezbătută în Japonia. Pe lângă faptul că a respins aspectul privind faptul că imposibilitatea de a se căsători este neconstituțională, instanța a respins și cererile lor de despăgubiri de 1 milion de yeni (7.414 dolari) pentru fiecare cuplu.

Constituția Japoniei definește căsătoria ca fiind bazată pe „consimțământul reciproc al ambelor sexe”. Dar introducerea drepturilor de parteneriat pentru cuplurile de același sex în capitala Tokyo săptămâna trecută, împreună cu creșterea sprijinului în sondaje, a sporit speranțele activiștilor și avocaților pentru cazul din Osaka. Legislația japoneză este considerată relativ liberală în anumite domenii după standardele asiatice, dar pe continent doar Taiwanul a legalizat până acum căsătoria între persoane de același sex.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Deși certificatele de parteneriat emise de unele municipalități individuale ajută cuplurile de același sex să închirieze o locuință împreună și să aibă drepturi de vizită la spital, acestea nu le oferă toate drepturile legale de care se bucură cuplurile heterosexuale. Săptămâna trecută, guvernul prefecturii din Tokyo a adoptat un proiect de lege pentru recunoașterea acordurilor de parteneriat între persoane de același sex – ceea ce înseamnă că mai mult de jumătate din populația Japoniei este acum acoperită de astfel de acorduri.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...