miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATEIsraelul nu va respecta rezoluția ONU care cere încetarea focului în Gaza

Israelul nu va respecta rezoluția ONU care cere încetarea focului în Gaza

Israelul nu va respecta o rezoluție adoptată de Consiliul de Securitate al ONU prin care se cerea o încetare imediată a focului în Gaza. Anunțul a fost făcut de ministrul de externe al Israelului, Israel Katz.

„Statul Israel nu va înceta focul. Vom distruge Hamas și vom continua să luptăm până ce ultimul dintre ostastatici se va întoarce acasă”, a scris Katz pe rețeaua X, citat de CNN.

Reacția vine după ce, luni, Consiliul de Securitate al ONU a adoptat o rezoluție prin care se cere părților încetarea focului pe perioada Ramadanului, eliberarea imediată și necondiționată a ostaticilor și „nevoia urgentă de extindere a nivelului” de ajutoare care ajung în Gaza.

Rezoluția a fost adoptată cu 14 voturi din 15, în timp ce Statele Unite s-au abținut, ceea ce a stârnit furia guvernului Netanyahu.

De la declanșarea atacului israelian din Gaza, au murit peste 30.000 de oameni și 70.000 au fost răniți. Dintre aceștia, peste 10.000 sunt civili, între care 500 de copii.

Atacul reprezintă răspunsul Israelului la atacul Hamas din 7 octombrie, în urma căruia au murit peste 1.000 de persoane.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE