ACTUALITATEGrup catolic din Franța dat în judecată pentru promovarea învățăturilor bisericii cu...

Grup catolic din Franța dat în judecată pentru promovarea învățăturilor bisericii cu privire la uniunile civile ale homosexualilor

Renaissance catholique, o asociație franceză de mireni catolici tradiționali, a fost acuzată că a instigat „la discriminarea unui grup de oameni din cauza orientării lor sexuale”. Această „infracțiune” este inclusă pe „lista infracțiunilor rasiste” din legea penală franceză care se referă la infracțiunile din mass-media, informează Life Site News. 

Întregul proces a fost inițiat de asociația „Opriți Homofobia” (Stop Homophobie). Cuvintele care sunt caracterizate ca o „infracțiune de ură” sunt un rezumat al unei note din 2003 a Congregației pentru Doctrina Credinței, prezidată la acea vreme de cardinalul Joseph Ratzinger, care a devenit ulterior Papa Benedict al XVI-lea. 

Renaissance catholique este criticată pentru faptul că a publicat pe site-ul său, în 13 iunie 2019, un articol intitulat: „Biserica Dumnezeului viu: coloana și sprijinul adevărului” 

„Autoritățile civile nu ar trebui să stabilească uniuni civile sau juridice între două persoane de același sex, care imită în mod clar uniunea matrimonială, chiar dacă astfel de uniuni nu primesc numele căsătoriei, întrucât astfel de uniuni ar încuraja păcatul grav pentru cei în cauză și ar provoca un scandal serios pentru alții (cf. Congregația pentru Doctrina Credinței, Considerații privind proiectele pentru recunoașterea legală a uniunilor între persoane homosexuale, 3 iunie 2003).”, este punctat în articolul respectiv. 

„Laici, preoți și episcopi vor înțelege că acest proces va fi, de fapt, cel al libertății Bisericii de a-și proclama învățătura morală, în lumina Evangheliei și de a-și aminti cerințele ei, într-o societate secularizată. 

  Cu ajutorul lui Dumnezeu nu ne vom feri! În acest sezon al Postului Mare încredințăm această intenție rugăciunilor prietenilor noștri, cunoscuți sau necunoscuți. Știm că mâine, în ciuda triumfului aparent al celor răi, lumina Paștelui va străluci asupra celor care stau la piciorul crucii.”, transmite asociația catolică, pe site-ul lor.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

3 COMENTARII

  1. Depravare occidentală, în linie cu ordinele globaliștilor: formarea omului nou al Noii Ordini Mondiale, cu creierul spălat și toate valorile morale, religioase, culturale, spirituale întoarse pe dos.
    Noile valori vestice se învârt în jurul găoazei de cur.

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...